avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avansarea in grad- ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avansarea in grad- ingrijire copil

As avea o intrebare legata de conditiile pe care un functionar public trebuie sa le indeplineasca pentru a participa la examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, in conditiile in care un astfel de examen se organizeaza in luna decembrie 2011.
Mentionez urmatoarele aspecte:
- conform art.65, alin.(2) din Legea nr.188/1999 actualizata, indeplinesc conditia prevazuta la lit.a), adica am o vechime de cel putin 3 ani pe gradul profesional al functiei din care doresc sa promovez.
- in perioada mai 2008 - mai 2010, m-am aflat in concediu de ingrijire al copilului, deci am o evaluare a performantelor profesionale cu calificativul " foarte bine" numai pentru anul 2010 nu si pentru 2009.
Avand in vedere prevederile art.108, alin.(3) lit.d) din HG nr.611/2008, in vigoare la aceasta data, care prevede ca " In mod exceptional, evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici, se face si in cursul perioadei evaluate, in urmatoarele cazuri:...d) atunci cand pe parcursul perioadei evaluate functionarul public este promovat in grad profesional.", va rog sa imi spune-ti daca, in cazul meu, o evaluare anuala a performantelor este posibila si legala a se intocmi pana la inceputul lunii decembrie 2011, si daca aceasta evaluare ( in conditiile in care calificativul este cel putin 'bine') pentru anul 2011 imi este de folos pentru a indeplini conditia prevazuta la lit.c) a articolului 65, alin.(2) din Legea nr.188/1999 actualizata care prevede : '' ... evaluari anuale in ultimii doi ani calendaristici". Multumesc.

Alte discuții în legătură

Calcul vechime în gradul profesional al funcției publice. Deeaedu Deeaedu Buna ziua, sunt funcționar public in cadrul unui minister și am următoarea problema: In mai 2011 am promovat in gradul principal, fiind gravida in 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind legea 188/1999 brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. Am nelamuriri privind Legea 188/1999 privind functionarii publici la art. 65 [i]\"(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)