avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... calcul vechime în gradul profesional al funcției ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

calcul vechime în gradul profesional al funcției publice.

Buna ziua, sunt funcționar public in cadrul unui minister și am următoarea problema:
In mai 2011 am promovat in gradul principal, fiind gravida in 6 luni. In noiembrie 2011 am intrat in CCC. Am reluat raporturile de serviciu in august 2013. Am primit calificativul foarte bine la evaluarile anuale 2013 si 2014. In sept 2015 se organizeaza examen de promovare in grad si am fost anuntata ca in urma evaluarii dosarului am fost respinsa deoarece nu indeplinesc conditiile prevazute de art. 65 alin (2) din Legea 188/1999. (minim 3 ani vechime in gradul din care urmeaza sa promovez). Avand in vedere modificarile aduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 124/2011, va rog sa imi spuneti daca indeplinesc sau nu conditiile pt promovare in grad. Din cate am inteles eu, concediul pentru cresterea copilului se ia in calcul ca vechime in munca, in serviciu si specialitate, deci la momentul evaluarii dosarului aveam o vechime de peste 4 ani de la ultima promovare (promovarea in gradul principal din anul 2011).... Aceasta vechime in grad este sau nu asimilata vechimii in specialitate?!
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2015
Deeaedu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 15:49, 7 Septembrie 2015
Art.65 din Legea nr.188/1999
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) abrogată;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

Intr-adevar, perioada CCC constituie vechime in munca,vechime in serviciu , precum si vechime in specialitate care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Probabil ca conditia de la "lit.a" nu este indeplinita in acceptiunea celor din acel Minister.

Insa puteti intreba ANFP-ul daca perioada CCC este considerata si vechime in grad profesional.
Multumesc, dar tot nu am un raspuns clar. Eu maine vreau sa depun o contestatie si ma intereseaza dc CCC se considera sau nu vechime in grad, avand in vedere ca ultima promovare a fost in 2011. Dupa cateva luni de la promovare am intrat in CCC pt 2 ani. Problema mea nu sunt cei de la minister, ci tocmai cei de la ANFP, care nu imi iau in calcul perioada noiembrie 2011 - august 2013 cat am fost in CCC. Reprezentantul lor din comisia de evaluare mi-a respins dosarul...
Nu cred ca puteti avea un raspuns mai clar , intrucat :
- nu exista nicio reglementare care sa mentioneze ca perioada CCC constituie si vechime in grad profesional.

- nici in doctrina de specialitate nu am intalnit o astfel de opinie.

- asa cum am spus , dar se pare ca raspunsul este negativ, cei de la ANFP se pot pronunta pe acest aspect.
Poate raspunsul este tardiv, insa cred ca dosarul a fost respins din cauza evaluarii performantelor profesionale.
Am avut si noi un caz relativ asemanator- persoana aflata in concediu pentru cresterea copilului nu a putut promova pentru ca nu avea evaluarea pe ultimii doi ani calendaristici.
Deci, in cazul Dvs.inclin sa cred ca vi s-a respins dosarul pt ca aveti evaluare pe anul 2014, iar pentru 2013 e evaluare partiala (august-decembrie). Cu toate acestea nu ar fi fost un impediment sa vi se respinga dosarul intrucat in art.108, alin.3) din HG NR.611/2008 se face referire la situatiile de exceptie in care evaluarea performantelor profesionale individuale ale f.p. se face si in cursul perioadei evaluate. Ca urmare, raportul de evaluare anuala, intocmit potrivit uneia dintre exceptiile art.108, alin.3), cu respectarea dispozitiilor alin.5, POATE FI luata in considerare in vederea indeplinirii conditiei impuse de art.65, alin.2, lit.c) din Legea nr.188/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansarea in grad- ingrijire copil yoana_popp yoana_popp As avea o intrebare legata de conditiile pe care un functionar public trebuie sa le indeplineasca pentru a participa la examenul de promovare in gradul ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public VICTORIA012 VICTORIA012 Va rog sa-mi spuneti de ce nu se tine cont de prevederile OG 148/2005 si OG 124/2011 atunci cand mamicilor care s-au intors din concediul pt cresterea ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)