avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionar public

Va rog sa-mi spuneti de ce nu se tine cont de prevederile OG 148/2005 si OG 124/2011 atunci cand mamicilor care s-au intors din concediul pt cresterea copilului in varsta de pana la doi ani nu li se permite insccrierea la examenul de promovare in gradul imediat superior celui detinut?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:21, 10 Februarie 2015
Formulati o astfel de cerere sefului unitatii. Asteptati raspunsul dupa care va indreptati catre contencios.
Va multumesc.
O sa incerc sa va raspund eu... in primul rand, OUG 148/2005 este abrogata, in vigoare este OUG 111/2010, care, la art. 22 spune ca perioada de concediu pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani reprezinta vechime in munca si in specialitate si se ia in considerare la stabilirea drepturilor care recurg din acestea. OK, problema este ca promovarea in grad profesional nu presupune doar vechime in munca si in specialitate.
Legea 188/1999 spune la art. 65 alin. 2 lit. c : "pentru a participa la concursul/examenul de promovare in grad profesional, functionarul public trebuie sa fi obtinut cel putin calificativul BINE la evaluarea anuala a performantelor profesionale in ultimii 2 ani calendaristici.
Ori, aici vine si HG 611/2008, cu art 108 alin. 1, care prevede ca perioada evaluata este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie al anului evaluat.
Pentru a participa la examenul de promovare in grad profesional, nu sunt doar cerinte de vechime in specialitate (respectiv 3 ani vechime in gradul din care se promoveaza), ci si cerinta existentei a doua evaluari anuale in ultimii 2 ani calendaristici.
Pana nu se modifica aceste cerinte legale, nu puteti participa la acest tip de promovare pana nu aveti cel putin doua evaluari anuale succesive la care sa fi obtinut cel putin calificativul BINE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime în gradul profesional al funcției publice. Deeaedu Deeaedu Buna ziua, sunt funcționar public in cadrul unui minister și am următoarea problema: In mai 2011 am promovat in gradul principal, fiind gravida in 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Daca am nascut in iunie 2009, perioada de ccc se considera vechime in specialitate? rodika_mj rodika_mj Am nascut in luna iunie 2009, vreau sa stiu daca cei doi ani de CIC mi se vor considera vechime in specialitatea studiilor, pentru examenul de promovare in ... (vezi toată discuția)
Promovare grad superior raduineam raduineam Am promovat in functia de inspector de specialitate gradul II la data de 01.07.2007 si am efectuat activitate neintrerupta in functie pana la data de 27 ... (vezi toată discuția)