avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare grad superior
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare grad superior


Am promovat in functia de inspector de specialitate gradul II la data de 01.07.2007 si am efectuat activitate neintrerupta in functie pana la data de 27 decembrie 2010 cand am intrat in concediu de crestere a copilului, avand astfel o vechime in functia de inspector specialitate grad II mai mare de 3 ani, ceea ce ma indreptateste sa particip la sustinerea examenului de grad superior ce se va organiza in cadrul instituitiei pana la sfarsitul anului 2012.
Solicitarea mea de a participa la concursul organizat pentru inaintarea in grad profesional superior am inregistrat-o la data de 25 septembrie 2012 la registratura institutiei si mi s-a comunicat ca potrivit dispozitiilor Ordinului nr. 631/2011 al MTI referitor la aprobarea Regulamentului privind criteriile şi modul de evaluare a performanţelor profesionale individuale anuale ale personalului contractual - art. 15 alin. 3 din Regulament , nu pot sustine promovara in grad superior pe functie .
Art. 15, alin. 3 din Regulament statueaza ca :
“ Pentru a participa la examenul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie să fi obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani calendaristici dinaintea organizării examenului de promovare. “
Avand in vedere ca am desfasurat activitate salariata efectiva in functia de inspector specialitate grad II pana la data de 27 decembrie 2010 conform Deciziei Nr.404/10.12.2010, iar pana la data de 24 septembrie 2012 contractul individual de munca mi-a fost suspendat pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani consider că îndeplinesc cerintele legislative, intrucat in anii 2009 si 2010 am obtinut calificativul “ FB” .
Din interpretarea dispozitiilor art. 15 alin. 3 din Ordinul nr. 631/2011 al MTI rezulta ca , pentru a promova pe un grad profesional superior trebuie sa fi obtinut in ultimii 3 ani calendaristici ( 2011, 2010, 2009 ) de doua ori calificativul „ FB” , subsemnata obtinand calificativul „FB” in anii 2009 si 2010, anul 2012 neputand fi avut in vedere la calculul perioadei intrucat nu s-a incheiat si este si anul in care se organizareaza concursul de promovare.
Totodata va invederez ca O.U.G nr 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea creşterii copilului, modificata si completata - art 18 alin. 7, precum si Legea nr. 166/2012 privind aprobarea O.U.G. nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială - art 22, alin. 2 statueaza ca : “……perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea ……” , astfel ca vechimea subsemnatei in specialitate – inspector de specialitate gradul II - nu are intrerupere din anul 2007.
Avand in vedere cele aratate va rog a-mi raspunde daca sunt indreptatita sa imi sustin cererea neaprobata in instanta.


Cel mai recent răspuns: raduineam , utilizator 20:19, 26 Noiembrie 2012
recomandare
1. vorbiti cu primarul (conducatorul institutiei publice)
efectiv, este treaba sefului de resurse umane sau a persoanei desemnate sa va primeasca cerererea, si a comisiei de examinare sa va declare admis sau respins pentru sustinerea examenului de promovare
vedeti anuntul referitor la organizarea examenului de promovare
daca nu vor, sa va primeasca la concurs,
2. faceti procedura prealabila, si dupa aceea, o contestati in contencios administrativ
succes!
- p.s. nu va puneti rau cu ..... primarul sau presedintele cj sau ce este el........
incercati sa rezolvati problema pe cale amiabila.........
aveti nevoie de sustinere.......... cartile sunt deja facute........ se stie cine va promova......X-(

Motivul pentru care sustine sefa de personal ca nu sunt indreptatita sa imi sustin examenul de grad , este lipsa celui de-al 3-lea calificativ , conform legii
"calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani calendaristici dinaintea organizării examenului de promovare. “


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarului public revenit din concediul pentru cresterea copilului carmen_iarina carmen_iarina Buna ziua. Sunt functionar public, iar din luna august 2010 si pana acum sunt in concediu pentru cresterea copilului. Intentionez sa ma intorc la munca si as ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind legea 188/1999 brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. Am nelamuriri privind Legea 188/1999 privind functionarii publici la art. 65 [i]\"(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad functionari publici adarius adarius Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in privinta conditiilor pentru promovarea in grad superior. Specific faptul ca promovarea in grad principal a fost ... (vezi toată discuția)