avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea functionarului public revenit din concediul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea functionarului public revenit din concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua.
Sunt functionar public, iar din luna august 2010 si pana acum sunt in concediu pentru cresterea copilului. Intentionez sa ma intorc la munca si as dori sa stiu daca si cand pot promova din inspector de specialitate principal I in urmatoarea treapta, respectiv inspector de specialitate superior III. Mentionez ca indeplinesc conditiile prevazute de lege cu privire la vechimea in specialitatea functiei (am mai mult de 3 ani) si cele referitoare la aprecierea activitatii (calificativul "foarte bine" a fost acordat pentru fiecare dintre ultimii 10 ani).
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: carmen_iarina , utilizator 12:06, 1 Februarie 2011
Inspector de specialitate este functie contractuala nicidecum publica:hammer:
Daca nu ati fost evaluata anul trecut veti putea participa la examenul de promovare din 2013 daca veti obtine calificativul bine pe anii 2011-2012.
cunosc cazul si va pot face si eu cateva precizari, cum ar fi:
functionarul in cauza detine functia de inspector, clasa I , gradul principal si ar trebui sa promoveze in functia de inspector, clasa I , gradul superior"
si se incadreaza perfect in prevederile art.26, alin .5 , sectiunea a-5-a alte drepturi din legea nr.284/2010
(5) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.
nu?
isi reia activitatea inainte de examen si dupa examen suspenda raportul de serviciu pentru a intra in C.i.C pana la implinirea varsei de 2 ani a copilului!!!
ii interzice cineva/ceva? va rog contraargumente ca examenul este la sf lunii februarie!!!!
P.S ea are evaluare pt. 2007 calificativ FB, 2008 calificativ FB, evaluare 2009 calificativ FB, evaluare 2010 pana in martie FB(apoi a intrat in prenatal, iar in aug. si-a suspendat raportul de serviciu)
ABERATI rau de tot cu Legea nr. 284/2010 :(#-o
Prevederile respective sunt pentru personalul contractual...
Am organizat examen de promovare anul trecut pentru functionarii publici si in avizul de la ANPF nu era nici o referire la prevederile legii fantoma de salarizare de anul trecut ci doar la art. 65 din Legea nr. 188/1999....
Insa, daca persoana are foarte bine la evaluarile pe 2009 si pe 2010 indeplineste conditiile de participare.
Singurul "contraargument" ar fi urmatorul:
In anul 2010, pana in luna august trebuia elaborat planul de ocupare a functiilor publice pe anul 2011, plan care cuprinde si functiile care vor fi scoase la examenul de promovare. Din moment ce persoana in cauza si-a suspendat raportul de serviciu pentru crestere copil (de obicei pentru o perioada de 2 ani) nu ar fi trebuit sa fie luata in calcul la stabilirea numarului de functii rezervate promovarii (deci nu trebuia sa i se rezerve un post pentru promovare chiar daca ea indeplinea teoretic conditiile...)
Singurul inconvenient il constituie faptul ca de obicei la examenul de promovare in grad exista cate un post pentru fiecare candidat iar daca participa si ea,atunci doar unul va fi declarat promovat, lucrul care poate nu o sa convina contracandidatului si posibil altor persoane :)
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
Tanjiani, utilizator
Buna ziua!

Va multumesc pentru informatiile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare grad superior raduineam raduineam Am promovat in functia de inspector de specialitate gradul II la data de 01.07.2007 si am efectuat activitate neintrerupta in functie pana la data de 27 ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind legea 188/1999 brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. Am nelamuriri privind Legea 188/1999 privind functionarii publici la art. 65 [i]\"(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa revenirea din concediu crestere copil lacramioara-elena lacramioara-elena buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in luna decembrie 2012 pot sa imi depun dosarul pentru examenul de promovare in grad, organizat de institutia la care ... (vezi toată discuția)