avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Daca am nascut in iunie 2009, perioada de CCC se ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Daca am nascut in iunie 2009, perioada de CCC se considera vechime in specialitate?

Am nascut in luna iunie 2009, vreau sa stiu daca cei doi ani de CIC mi se vor considera vechime in specialitatea studiilor, pentru examenul de promovare in grad profesional, de la asistent la principal, eu avand acum 1 an vechime in specialitate, din cei 3 care se cer la promovarea in grad superior. Trebuie sa mai astept 2 ani pt a promova in gradul principal sau ma incadrez acum cu cei 2 ani de CIC si 1 an lucrat dupa reintoarcerea din CIC? Multumesc mult celor ce-mi vor raspunde!
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 15:09, 3 Iunie 2012
o.u.g. nr.148/2005
"ART. 18
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000*), cu modificările şi completările ulterioare.
(2) În vederea determinării punctajului anual necesar stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public, pentru perioadele asimilate stagiului de cotizare în condiţiile prevăzute la alin. (1) se aplică prevederile art. 78 alin. (5) lit. b) din Legea nr. 19/2000*), cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Prevederile alin. (2) se aplică şi persoanelor care beneficiază de perioadele asimilate prevăzute la alin. (1) şi care, în acelaşi timp, se află în situaţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000*), cu modificările şi completările ulterioare.
(4) În situaţia persoanelor care, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006, au beneficiat de concediu şi de indemnizaţie pentru creşterea copilului în condiţiile reglementate de Legea nr. 19/2000*), cu modificările şi completările ulterioare, la determinarea punctajului anual se utilizează cuantumul indemnizaţiei acordate în perioadele respective.
#M4
(5) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006.
#M5
(6) În situaţia prevăzută la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
#M14
(7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea." :)
Vi se considera vechime in specialitate, dar tot nu veti putea promova in grad decat peste inca 2 ani. De ce? Pentru ca legea cere, pe langa vechimea minima de 3 ani in gradul profesional din care se promoveaza, si existenta cel putin a calificativului "bine" la evaluarea profesionala din ultimii 2 ani calendaristici anterior promovarii, evaluare pe care dvs. nu o aveti, intrucat ati fost in CIC.
Va puteti calcula vechime in specialitate doar perioada de dupa 1.01.2012 , adica atunci cand a intrat in vigoare U.U.G.124/2011 care modifica prin art.III pct.17, art.18.alin.17 din O.U.G.148/2005, legea nu se aplica retroactiv.Ccat priveste raportul de evaluare,asta nu impiedica promovarea. Mult succes.
@ Maria_mer: Chiar asa? Ia sa vedem ce spune legea 188/1999 despre promovarea in grad profesional:
Art. 65. - (1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
___________
Alineatul (1) a fost modificat prin punctul 8. din Legea nr. 140/2010 începând cu 11.07.2010.

(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) Abrogată prin punctul 2. din Legea nr. 284/2010 începând cu 01.01.2011.
c) să fi obţinut cel puţin calificativul «bine» la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

Ori, fara indeplinirea cumulativa a celor 3 conditii, dosarul depus pentru participarea la examenul de promovare va fi respins din prima.
Desigur, aveti dreptate, dar tot are de castigat perioada de dupa 1 ianuarie 2012. Cat priveste evaluarea, oricum mai are destul pana ar face trei ani vechime.Eu o sfatuiesc totusi sa ceara un punct de vedere de la ANFP. Dreptatea este pe undeva la mijloc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copil georgecu georgecu buna ziua! va rog foarte mult sa ma clarificati cu o problema! iau indemnizatie de crestere copil din iulie 2005, datorite faptului ca baietelul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Pentru perioada concediului de crestere a copilului ccc voi eneficia de contrbutia la fondurile de pensii public si privat? irimih irimih Buna ziua. In perioadele august 2007-august 2010 si august 2012-februarie 2015 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului si implicit si de ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime în gradul profesional al funcției publice. Deeaedu Deeaedu Buna ziua, sunt funcționar public in cadrul unui minister și am următoarea problema: In mai 2011 am promovat in gradul principal, fiind gravida in 6 luni. ... (vezi toată discuția)