avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Buna ziua
Am hotarat de comun acord cu sotul in privinta divortului (fara minori, fara partaj, ce am achizitionat impreuna in timpul cas le-am impartit amiabil), avem termen peste o saptamana.
Doresc sa intreb ce se poate face eventual daca totusi nu se prezinta?
Ne vor desparti, daca a fost de acord dar nu se prezinta ?
Cel mai recent răspuns: Irina24 , utilizator 13:28, 25 Octombrie 2011
In conformitate cu art.374 alin.(3) din Codul civil "Instanta este obligata sa verifice existenta consimtamantului liber si neviciat al fiecarui sot."
In consecinta divortul prin acordul partilor pe cale judiciara presupune prezenta ambilor soti in instanta pentru ca aceasta sa poata verifica consimtamantul sotilor pentru divort,
Multumesc frumos pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort la notar mary11 mary11 As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters81546 ContSters81546 care sunt conditiile actuale in care se poate inainta un divort? stiu ca se propusese ceva legat de divorturi la starea civila, mai este valabil? dupa cat ... (vezi toată discuția)