avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce acte sunt necesare pentru reinnoirea buletinului la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce acte sunt necesare pentru reinnoirea buletinului la 18 ani?

Buna ziua.Sunt valentin .Momentan sunt in italia si pe 13 ianuarie imi expira buletinul exact cand implinesc 18 ani.Intrebarea este ,pot merge singur sa imi reinnoiesc buletinul sau trebuie sa ma insoteasca parintii?reamintesc ca buletinul actual a fost eliberat in anul 2007.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:47, 25 Octombrie 2011

Nu vei avea probleme la intrarea in tara, poti veni neinsotit. Doar iesirea minorilor din tara este conditionata de acordul parintilor etc., intrarea nu.

Daca ai depune actele chiar si cu o zi inainte de a implini 18 ani, ar fi neaparata nevoie de prezenta unuia dintre parinti.

Dupa ce ai implinit 18 ani ai nevoie de consimtamantul gazduitorului (parinti sau oricine altcineva) pentru a ti se putea face carte de identitate.

Daca vrei ca in cartea de identitate sa fie trecut domiciliul parintilor, vei avea nevoie de declaratia lor ca sunt de acord cu stabilirea domiciliului tau la proprietatea lor.
Aceasta declaratie se da la consulat sau la ambasada.
Insa iti poti stabili domiciliul si altundeva (bunici, neamuri etc.), cu acordul lor.

Actele de care ai nevoie sunt:
- actul de identitate care iti expira
- certificatul de nastere, original + copie;
- documentul cu care se faci dovada adresei de domiciliu, original si copie (daca iti faci domiciliul altundeva decat la proprietatea parintilor, gazduitorul proprietar va trebui sa vina cu tine cand depui actele):
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei



Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit ... Alexandra Frîncu Alexandra Frîncu Buna ziua! Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit varsta de 14 ani, el avand valabilitate pana anul acesta, la final de septembrie. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Facerea unui nou buletin ,acte Emma Ela Emma Ela Buna ziua!MI-am pierdut buletinul si as vea sa imi fac unul nou.Unde trebuie sa merge prima data si ce acte sunt necesare. 1.Ce document este documentul cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin sorin1994 sorin1994 Salut,ma numesc Sorin Popa si peste 3 luni implinesc 18 ani.Tot atunci doresc sa vin in romania pentru a face scoala de soferi.(de cativa ani locuiesc in ... (vezi toată discuția)