avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 2 intrebari scurte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 intrebari scurte

Am inteles ca de un an sau doi nu se mai pot infiinta firme al caror nume sa contina cuvinte in engleza. Gen " S.C. Fashion & More S.R.L " si cica trebuie numele firmei trebuie sa contina 3 cuvinte. Este adevarat ? Mai multe detalii va rog.

A doua intrebare : sa zicem ca firma are sediul la adresa X , taxele la curent, intretinere, etc vor fi mai mari sau aceleasi ?

Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:19, 22 Septembrie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
dorin.tunsoi a scris:

1. daca un cuvant din denumirea societatii pe care intentionati sa o infiintati este esistent si in denumirea altei societati-mai ales daca e vorba de primul cuvant, aveti nevoie de aprobarea scrisa a reprezentantului legal al acesteia. daca cuvantul est eprezent in denumirea mai multor societati, aveti nevoie de aprobarea fiecareia. eu mi-am infiintat o firma acum cateva luni si in numele ei apare un cuvant "americanesc", dar mi s-a aprobat inregistrarea.

2.taxele si abonamentele variaza de la politica fiecarui furnizor in parte, dar majoritatea au tarife diferentiate pentru clientii persoane fizice fata de clientii persoane juridice


Mult mai mari ?
Doua raspunsuri scurte !
1. Disponibilitatea si Rezervarea denumirii firmei tine doar de criteriul neincalcarii drepturilor tinand de marca si denumire al firmelor, ca atare se accepta si denumiri straine. De asemenea nu se accepta denumiri nationale sau internationale. Nu este vorba de trei cuvinte ci de tipul de societate care apare asa SC ...X... SRL, SC....Y...SA, etc, etc. Asta va precizat si functionarul(a) de la ORC.
2. A doua intrebare este total gresita Raspunsul meu este : NU acele cheltuieli nu sunt influentate de felul cum va denumiti firma ci de felul cum o administrati !

Cu stima
AV ANGHELUS I.G.
nu exista taxe sau alte ''cheltuieli'' influentate de felul cum se numeste societatea.
dumis a scris:

Am inteles ca de un an sau doi nu se mai pot infiinta firme al caror nume sa contina cuvinte in engleza. Gen " S.C. Fashion & More S.R.L " si cica trebuie numele firmei trebuie sa contina 3 cuvinte. Este adevarat ? Mai multe detalii va rog.

A doua intrebare : sa zicem ca firma are sediul la adresa X , taxele la curent, intretinere, etc vor fi mai mari sau aceleasi ?




1. ORC accepta si denumiri straine, marea majoritate a rezervarilor de denumire pe care le-am facut au fost in lb engleza.
Pana la dvs nu am mai auzit de acest impediment, in sensul ca denumirea trebuie sa contina 3 cuvinte, poate sa contina unul sau mai multe, lg 26 nu face nicio precizare in acest sens.

2. Banuiesc ca societatea are numai sediu social la adresa respectiva (nu desfasoara activitate la sediul respectiv), in acest caz contractele sunt facute pe persoana fizica (proprietarul imobilului) si nu vad niciun motiv pentru care sa platiti mai mult.

Alte discuții în legătură

Nume societate. mirunaalexe mirunaalexe buna ziua. exista vreun ghig al modalitatii de alegere a numelui unei companii ? de exemplu: special4you ar putea fi acceptat ? ar exista vreo problema daca ... (vezi toată discuția)
Rezervare denumire firma amrita950 amrita950 Buna ziua, 1. La rezervarea denumirii firmei este necesar ca cererea sa fie insotita si de alte documente? Pe cererea standard am observat ca exista o ... (vezi toată discuția)
Lege neclara - codul comercial sionadrian sionadrian Buna ziua, Doresc infiintarea unei firme ce contine cuvantul \"science\" in denumire. La Registrul comertului am fost informat ca nu pot folosi denumirea ... (vezi toată discuția)