avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nume societate.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nume societate.

buna ziua.
exista vreun ghig al modalitatii de alegere a numelui unei companii ? de exemplu: special4you ar putea fi acceptat ? ar exista vreo problema daca exista o cifra intre 2 cuvinte ? sau daca as specifica: special 4 you ar fi bine ?
as vrea sa ma duc sa rezerv o denumire de societate dar nu as dori sa dau cererea si sa platesc si dupa o ora sa-mi spuna ca raspuns ca nu se poate.

va multumesc,
miruna.
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 20:44, 10 Iunie 2007
ooof. tot nu gasesc un raspuns.
Poti alege ce denumire vrei tu, conditia fiind ca cel putin un cuvant sa fie scris in limba romana. Formularul este astfel conceput, incat poti opta pentru mai multe denumiri, in ordinea preferintei. Citeste si Legea nr. 26/1990, modificata privind Registrul Comertului.
nu stiu daca mai e valabil. pentru ca pina acum am infiintat 3 firme si nici una nu avea vreun cuvint in romana si nimeni nu mi-a zis nimic, mi s-au acceptat pur si simplu.
Am un prieten care se ocupa cu rezervari de firme, o sa-l intreb. Iata Legea 26/1990:
ART. 36
Firma unei societati cu raspundere limitata se compune dintr-o denumire proprie, la care se poate adauga numele unuia sau al mai multor asociati, si va fi insotita de mentiunea scrisa in intregime "societate cu raspundere limitata" sau "S.R.L."
ART. 37
Firma sucursalei din Romania a unei societati straine va trebui sa cuprinda si mentiunea sediului principal din strainatate.
ART. 38
(1) Orice firma noua trebuie sa se deosebeasca de cele existente.
(2) Cand o firma noua este asemanatoare cu o alta, trebuie sa se adauge o mentiune care sa o deosebeasca de aceasta, fie prin desemnarea mai precisa a persoanei, fie prin indicarea felului de comert exercitat sau in orice alt mod.
ART. 39
(1) Oficiul registrului comertului va refuza inscrierea unei firme care, fara a introduce elemente de deosebire, poate produce confuzie cu alte firme inregistrate.
(2) Verificarea disponibilitatii firmei si a emblemei se face de catre oficiul registrului comertului, inainte de intocmirea actelor constitutive sau, dupa caz, de modificarea firmei si/sau a emblemei.
ART. 40
Nici o firma nu va putea cuprinde o denumire intrebuintata de comerciantii din sectorul public.
pai am citit si eu articolele respective dar nu scrie nicaieri cum ca exista vreo conditie la alegerea numelui. unde scrie despre cuvintul obligatoriu in limba romana ?

Alte discuții în legătură

Modificare nume Din motive personale, ma aflu in situatia imposibilitatea mentinerii numelui firmei pe care o detin (S.R.L). Nevoia schimbarii decurge in special la nivelul de ... (vezi toată discuția)
Dilema? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare. Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata are dreptul sa foloseasca o sigla simo flores simo flores Intrebarea mea ar fi daca o persoana fizica autorizata poate folosi o sigla si care ar fi demersurile pe care trebuie sa le faca .Va multumesc! (vezi toată discuția)