buna ziua.
exista vreun ghig al modalitatii de alegere a numelui unei companii ? de exemplu: special4you ar putea fi acceptat ? ar exista vreo problema daca exista o cifra intre 2 cuvinte ? sau daca as specifica: special 4 you ar fi bine ?
as vrea sa ma duc sa rezerv o denumire de societate dar nu as dori sa dau cererea si sa platesc si dupa o ora sa-mi spuna ca raspuns ca nu se poate.
Nu inteleg cum ai infiintat 3 firme si nu stii care sunt regulile privind denumirea societatilor? Sau macar unde sa te interesezi?...
Vad ca esti din Bucuresti si probabil ca acele firme le-ai infiintat aici, nu? Asta ar fi prezumtia cea mai indreptatita... Atunci stii ca la Reg Com unde depui cererea privind rezervarea de nume (caci nu rezervi o societate, ci un nume) gasesti cele mai ample indrumari.
Nu stau sa caut legea, dar din practica iti spun cateva lucruri: rezervarea denumirii costa relativ putin, cativa zeci de lei. Putin in comparatie cu ce costuri are restul infiintarii firmei. In acesti bani este cuprinsa verificarea a maxim 3 denumiri. Daca alegi denumirile cu cap, sansele sunt mici sa nu gasesti una care sa nu fie rezervata. Sfaturi in acest sens: spatiile nu conteaza, ele nu sunt considerate elemente de diferentiere intre denumiri. (Prin urmare, specially4you sau specially 4 you este acelasi lucru.) Elementele de diferentiere sunt de minim 4 caractere intre 2 denumiri. Nu stiu sa conteze limba in care este denumirea, am rezervat denumiri numai in engleza. Este bine sa se evite termenii comuni, des intalniti, de genul: impex, com, trade, shop etc. (In acest sens, la biroul de depuneri cereri rezervare denumire gasiti o lista cu cele mai comune cuvinte folosite; acestea nu constituie elemente de diferentiere fata de alte denumiri, adica intre xxx S.R.L. si xxx trade S.R.L. nu este nici o diferenta, desi a doua denumire are 5 caractere in plus. Lista se poate duplica la xerox pentru cei interesati sa o aiba.) Adaugati un element personalizant, un cuvant inventat, rar folosit, cat mai original; asta creste considerabil sansele de a nu mai gasi o alta firma cu aceeasi denumire.
Cum spuneam, am un amic care lucreaza la RC. Sustine ca daca nu toate registrele respecta legea, asta e problema lor. Conform Legii nr. 26/1990 privind RC - firmele se scriu in primul rand, in limba romana. In practica, nu se intampla asa.
poti infiinta o firma cu orice nume vrei, bine fara cuvinte obscene........
nu este obligatoriu sa fie nume romanesti.
in plus, pe site-ul onrc. ro gasesti o lista cu denumiri date si te poti ghida astfel incat sa nu alegi un nume care exista si sa-ti fie respinsa rezervarea de denumire.
Modificare nume
Din motive personale, ma aflu in situatia imposibilitatea mentinerii numelui firmei pe care o detin (S.R.L). Nevoia schimbarii decurge in special la nivelul de ... (vezi toată discuția)
Dilema?
stanbogdan23
Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare.
Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)