avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii neachitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii neachitate

Ce se intimpla in cazul in care angajatorul a depus statele de plata la camera de munca ,dar nu a platit contributiile la stat nici retinerile de pe statele de plata.
Intrebare: asiguratului i se considera vechimea pe perioada aceasta,i se trece in crtea de munca vechimea chiar daca angajatorul nu a platit contributiile? multumesc
Cel mai recent răspuns: anamariacelik , utilizator 15:12, 27 Octombrie 2011
Buna dimineata!

Banuiesc ca faceti referire la "epoca apusa" cand se depuneau statele la ITM. Declaratiile au fost depuse de catre angajator?

perioada este 2010,2011
Asa cum v-am raspuns imtr-un alt topic, incepand cu anul 2011, evidenta salariatilor se tine in format electronic.
Iar daca nu a depus declaratiile aferente obligatiilor salariale. nu se va lua in considerare perioada lucrata. Mergeti si vedeti despre ce este vorba.
se considera vechime ce se declara la CAS indiferent ca angajatorul plateste sau nu, Statul prin MINISTERUL FINANTELOR are OBLIGATIA sa traga la raspundere administratorii care nu vireaza retinerile.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
ovidiu7676, utilizator
referitor la obligatii restante, poate anaful sa "SCOATA DIN EVIDENTA SALARIATII' pentru plata cu intarziere a obligatiilor salariale catre stat si bugete ?
mentionez ca acesta fraza a rostit-o un lucrator la anaf:"eu am posibilitatea sa-ti scot salariatii din evidenta daca nu platesti la timp darile catre stat"
care lege ii da aceasta posibilitate?
datoriile mele au o vechime de cel mult 3 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime neanregistrata in centralizatorul de la casa de pensii tinana tinana Buna ziua, In desfasuratorul procurat de la Casa de Pensii_Bucuresti pentru vechime perioada 2001 pana in prezent am observat ca in perioada Mai 2005-Mai 2007 ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime in munca in urma reincadrarii claris05desi claris05desi Daca in urma reincadrari in baza deciziei instantei de anulare a concedieri si rencadrari in functia detinuta anterior precum si plata unei despagubiri egale ... (vezi toată discuția)
Salarizarea angajaților unei asociații de proprietari: cum se face achitarea dărilor către bugetul de stat? B10DSA B10DSA Va rog sa ma îndrumați cu privire la salarizarea angajaților unei asociații de proprietari. Situația în fapt : Asociația de proprietari are doi ... (vezi toată discuția)