avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoastere vechime in munca in urma reincadrarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoastere vechime in munca in urma reincadrarii

Daca in urma reincadrari in baza deciziei instantei de anulare a concedieri si rencadrari in functia detinuta anterior precum si plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul cu incepere din data concedierii pana la data rencadrarii efective. Daca aceasta perioada cat am fost concediat si sa efectuat plata acestei despagubirii echivalente cu salariu este considerata vechime in munca adica institutia trebuia sa retina din suma totala bruta drepturile aferente stagiului de cotizare pentru perioada respectiva.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:14, 2 Iulie 2014
Perioada cuprinsa intre data concedierii si data efectiva a reincadrarii constituie vechime in munca. Angajatorul trebuia sa retina si sa vireze la bugetul de stat contributiile aferente sumei primite de catre salariat.
Va multumesc ptr. raspuns dar la mine situatia este urmatoarea in anul 2011 am foat concediat am contestat aceasta decizie si in anul 2013 am obtinut decizia definitiva si irevocabila de anulare a concedieri si reincadrarea cu plata unei despagubiri egala cu salariile si celelalte drepturi este o despagubire si ei nu pot sa-mi vireze sumele aferente obligatiilor fata de bugetul(sanatate, pensie ,somaj) iar suma respectiva mi-a fost virata dar nu la valoarea bruta ci au retinut o parte din suma dar nu stiu pana in prezent ce reprezinta aceste retinere pentru ca nu am primit din partea institutiei nici o adresa sau act despre suma totala sau retineri care mi-au fi revenit. Intrebarea mea este urmatoarea, care este solutia sau calea de urmat pentru a avea luata in calcul la vechime aceasta perioada mentionez ca in acest timp am fost un an in somaj pe urma am fost angajat 4 luni. Va multumesc anticipat
Despagubirile respective reprezinta salariile pentru perioada in cauza.

Nu trebuie sa faceti nimic, unul dintre efectele principiului restitutio in integrum este si acela mentionat de mine anterior.
ei nu pot sa-mi vireze sumele aferente obligatiilor fata de bugetul(sanatate, pensie ,somaj) iar suma respectiva mi-a fost virata dar nu la valoarea bruta ci au retinut o parte din suma dar nu stiu pana in prezent ce reprezinta aceste retinere pentru ca nu am primit din partea institutiei nici o adresa sau act despre suma totala sau retineri care mi-au fi revenit.


In urma hotararii instantei, angajatorul este obligat sa recalculeze salariile pentru fiecare luna din perioada indicata de instanta, incluzand in statele de plata si drepturile salariale ce vi se cuveneau, calculand si retinand toate contributiile sociale, conform legii. De asemenea, toate declaratiile fiscale pe lunile respective trebuie rectificate de catre angajator si depuse din nou la ANAF, simultan cu virarea diferentelor de contributii sociale rezultate in urma recalcularii.
In concluzie, suma retinuta din salariile restante ar trebui sa reprezinte valoarea contributiilor sociale aferente pentru intreaga perioada castigata in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)
Retur ajutor somaj anofm SANTIER SANTIER Buna seara! In nov. 2013 am fost concediat abuziv de angajator. L-am actionat in instanta si am castigat procesul (despagubire egala cu salariile ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii dupa concedierea abuziva SANTIER SANTIER Buna ziua! Sotia mea a castigat un process intentat angajatorului pentru concediere abuziva, si a castigat in instanta reincadrarea (la care a renuntat, ... (vezi toată discuția)