avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA fara activitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA fara activitate

Buna ziua,
In aceasta vara, iulie, mi-am facut un pfa. Din iulie si pana in acest moment nu am avut activitate.

1. am fost la Admin. Financiara unde l-am inregistrat, impozit 16% din venit si am completat declaratia cu privire la venitul anul estimat;
2. mi-am cumparat registrul unic de control si celelalte jurnale pe care le-am vizat la admin financiara;
3. am fost apoi la casa de pensii unde m-am inregistrat si am platit luna de luna contributia
4. am fost apoi la casa de sanatate unde am facut acelasi lucru.

Toate taxele sunt la zi, platite pana la sfarsitul anului.

Intrebarea mea este:
1. As vrea sa tin acest pfa activ si sa-mi platesc taxele pe o perioada mai lunga de timp chiar daca n-am activitate. Este in reglua? Ar trebui sa mai completez vreun formular?

2. Eu pe acest PFA nu am avut inca activitate si nu am facut nici un act contabil.
Nu am trecut nicaieri costurile infintarii pfa si registrele cumparate. Este in regula?
Cel mai recent răspuns: d_dany21 , utilizator 13:11, 26 Octombrie 2011
Ce ati facut pana acum este foarte bine.Completati in Registrul de incasari plati cheltuielile facute.
Nu uitati sa depuneti declaratia D 200 si D 220.Atentie parca am citit ca s-a schimbat termenul la una dintre ele .
Buna ziua, multumesc pt raspus. Declaratia D220 am depus-o atunci cand mi-am inregistrat pfa'ul cu venitul estimat. Din cate am inteles declaratia D200 o voi da in ianuarie impreuna cu venitul real care a fost 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare venituri pe anul curent. sarmaneandchill sarmaneandchill Buna! In urma unor probleme de sanatate, nu am reusit sa depun, pana la 1 Februarie actele necesare realizarii calculelor taxelor care trebuiesc a fii platite ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)