avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inselaciune vanzare cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inselaciune vanzare cumparare teren

In 1991 am cumparat la tara o casa si teren in suprafata de 7310 mp. Am fost la notar, am facut contractul de vanzare cumparare a casei si dreptul de folosinta a terenului [7310mp] pe intreaga perioada de existenta a cladirii, cum era inainte. In 1992, conform legii 18/1991, prin decizia Prefecturii judetului s-a facut trecerea din proprietatea statului in proprietatea noastra a intregii suprafete. Adeverinta primita cu detaliile referitoare la suprafata face parte din aceasta decizie, care constituie titlul de proprietate si am obtinut inscrierea de proprietate in C.F. din anul 1994.Precizez ca din 1991 si pana in prezent am platit impozitul cuvenit intregii suprafete. Doresc sa vand proprietatea dar, din nestiinta, am permis unui vecin sa foloseasca jumatate din aceasta suprafata de teren, noua fiindu-ne necesara doar cealalta jumatate. Auzind ca vrem sa vindem ,a venit cu amenintari violente,spunand ca este terenul lui si efectiv nu stim cum sa procedam. CE NE SFATUITI ?
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
bardan tiberiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bardan tiberiu , utilizator 23:00, 3 Octombrie 2008
daca am fost confuz in prezentarea subiectului;revin cu precizari; pentru casa si cei 7310mp a fost intocmit contract de vanzare cumparare autentificat notar inscris in cf in anul 1991 si atribuit conform legii 18/91 in proprietate. vecinul a
asistatla la semnarea actului de vanzare-cumparare ,dar n-a semnat iin nici o calitate..l-am lasat sa foloseasca jumatate din

teren fara a-i pretinde . vreo chirie am platit singur impozitul pe intreg terenul pana in prezent.vecinul nu are nici un fel de act -notarial
sau de mana - din care sa rezulte dreptul de proprietate
In cazul acesta, dvs sunteti proprietar tabular. vecinul a folosit timp de 17 ani terenul respectiv, dar cu acordul dvs, ca o folosinta gratuita, si nu ca o delasare a proprietatii, specifica uzucapiunii.
Inainte sa vindeti trebuie sa-l indepartati de pe terenul dvs. Situatia juridica este clara, sunteti proprietar in acte pe tot terenul , daca nu pricepe de buna voie...incercati intai sa mai discutati, eventual impreuna cu un politist sau cu un avocat care sa-i explice ca daca va foloseste terenul fara acordul dvs - acordul dvs a incetat din cate ne spuneti - fapta constituie tulburare de posesie. Construiti un gard rezistent - aveti tot dreptul - care sa delimiteze proprietatea dvs de terenul lui.
In cazul in care nu se linisteste in nici un fel, incercati o plangere penala pentru tulburare de posesie. Nu vad sensul unei judecati in civil, ce sa revendicati din moment ce dvs aveti acte clare, notariale, ordin al prefectului, si stiti exact pe unde trece limita dintre proprietati? Pe civil ati putea incerca o actiune in granituire, dar cel mai bine insistati cu artileria grea:D Ar fi bine sa va angajati un avocat care sa poata sa intervina la momentul oportun, daca va fi cazul. Probabil ca vecinului ii va trece cheful de improprietarire pe terenul dvs daca i se precizeaza clar in ce situatie se gaseste.
va multumesc pentru sfatul deosebit de competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire transmisa sub forma de act vanzare cumparare, fara a se mentiona suprafata de teren anla2 anla2 Am mostenit un imobil casa si teren care este in familia mea de peste o suta douazecisicinci ani. Primul este un act de donatie din 1890, al doilea un act de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - teren juanadumitrascu juanadumitrascu Buna ziua, As avea si eu o intrbare, la care as fi foarte recunoscatoare daca as primi un raspuns. Tatal meu locuieste in casa parinteasca de peste 40 de ... (vezi toată discuția)
Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)