avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii rog urgent raspuns
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

rog urgent raspuns

Am angajat un salariat pe data de 17.10.2011, omul a semnat contractul pe data de 16.10.2011, dupa care l-am transmis pe revisal, urmand a se prezenta la serviciu pe data de 17.10.2011. In seara zilei de 16.10.2011 a fost dus de urgenta la spital unde a stat pana in data de 25.10.2011. In data de 25.10.2011 s-a prezentat la birou cu concediu medical (cod 13 - boli cardiovasculare) care cuprinde perioada 16.10.2011 pana in data de 27.10.2011 inclusiv. Salariatul nu a lucrat in ultimele 6 luni si nu are adeverinta in acest sens pentru stabilirea bazei de calcul al certificatului medical. Decizia de incetare la ultimul loc de munca este cu data de 01.04.2011. Cum ii platesc concediul medical, care este perioada pt. calcularea bazei de calcul , cine ii plateste concediul medical, pt. ca la societatea noastra nu a lucrat nici o zi . A 2-a intrebare este: in cazul ca nu putem sa-i platim concediul medical cum va figura el in pontaj si cum il tramsmit in revisal ? ca suspendat ? cu ce articol?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 19:48, 2 Noiembrie 2011
Baza de calcul a concediul medical din perioada 16-27.10.2011 va fii media veniturilor brute realizate din urmatoarele 6 luni inainte de lichidarea de la 01.04.2011 ; in pontaj va fii in concediu medical; in revisal nu se transmite concediul medical. De cerut veniturile realizate de la ultimul loc de munca printr-o adeverinta.... Succes!
dar daca nu a mai lucrat nicaieri ?de ex la soc. mea s-a angajat pe 9.09.2011 si pe 02.10.2011 intra in medical ,anterior nu a lucrat nicaieri ,ii mai platim medicalul?pe statul de plata cum il trec ?
Va recomand sa aplicati art. 7 din OUG 158 :

Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

P_Ruxi a scris:

Va recomand sa aplicati art. 7 din OUG 158 :

Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Atentie!!!
In baza acestui stagiu are dreptul al concediu medical. Asta nu inseamna cava fi si platit.
Indemnizatia pt CM se calculeaza ca medie la ultimile 6 luni. Daca nu a fost asigurat in ultimile 6 luni indemnizatia va fi 0 (zero).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul medicale 23ti 23ti Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza un concediu medical, daca in ultimele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, si a ... (vezi toată discuția)
Somera insarcinata niko 94 niko 94 Buna ziua, o prietena este somera si este insarcinata, ar trebui sa nasca in 15 Octombrie, iar somaj are pana in 8 August.Somajul este in val de 420 lei.In ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical miruna82 miruna82 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca se poate calcula un concediu medical in cazul unui salariat care nu a lucrat 6 luni in firma si nici nu a prezentat de la ... (vezi toată discuția)