va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
tatal meu a decedat in 2005. intre timp s-au racit relatiile intre mine si mama mea. fac precizarea ca suntem numai doua fete ( nu mai sunt alti copii).casa si terenul erau pe numele tatei. ce ar trebui sa fac ca sa nu fiu exclusa de la succesiune? ( pana acum nu s-a deschis succesiunea ) care este cota mea parte? este posibil sa deschida succesiunea iar eu sa nu fiu anuntata/citata? multumesc mult pentru ajutorul pe care ni-l acordati.
Ati facut acceptarea expresa a mostenirii in termenul legal de optiune succesorala de 6 luni sau ati facut acte sau fapte de administrarea a bunurilor din masa succesorala ca sa fiti considerata acceptant tacit?
Daca nu s a deschis pana acum succesiunea incercati pe cale amiabila sa o deschideti impreuna cu mama si sora dvs....
Mergeti la notar si daca nu s a deschis succesiunea si nu va contestati drepturile unora altora, succesiunea se va dezbate fara probleme. Mama dvs va lua 2/8 iar dvs si dora cate 3/8 fiecare.
multumesc mult pentru raspuns.
nu, nu am facut nimic pana acum. de fapt, nici nu stiu in ce consta "acceptarea expresa a mostenirii " sau " acte sau fapte de administrarea a bunurilor din masa succesorala" si ce-ar trebui sa fac ( daca nu-i prea tarziu acum, sa mai pot face ceva ). am incercat pe cale amiabila, din pacate nu se poate.
multumesc