avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

buna ziua,

va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
tatal meu a decedat in 2005. intre timp s-au racit relatiile intre mine si mama mea. fac precizarea ca suntem numai doua fete ( nu mai sunt alti copii).casa si terenul erau pe numele tatei. ce ar trebui sa fac ca sa nu fiu exclusa de la succesiune? ( pana acum nu s-a deschis succesiunea ) care este cota mea parte? este posibil sa deschida succesiunea iar eu sa nu fiu anuntata/citata? multumesc mult pentru ajutorul pe care ni-l acordati.
Cel mai recent răspuns: dana_d36 , utilizator 15:08, 27 Octombrie 2011
Ati facut acceptarea expresa a mostenirii in termenul legal de optiune succesorala de 6 luni sau ati facut acte sau fapte de administrarea a bunurilor din masa succesorala ca sa fiti considerata acceptant tacit?
Daca nu s a deschis pana acum succesiunea incercati pe cale amiabila sa o deschideti impreuna cu mama si sora dvs....
Mergeti la notar si daca nu s a deschis succesiunea si nu va contestati drepturile unora altora, succesiunea se va dezbate fara probleme. Mama dvs va lua 2/8 iar dvs si dora cate 3/8 fiecare.
multumesc mult pentru raspuns.
nu, nu am facut nimic pana acum. de fapt, nici nu stiu in ce consta "acceptarea expresa a mostenirii " sau " acte sau fapte de administrarea a bunurilor din masa succesorala" si ce-ar trebui sa fac ( daca nu-i prea tarziu acum, sa mai pot face ceva ). am incercat pe cale amiabila, din pacate nu se poate.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a mostenirii. Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu In urma unei solicitari la Uniunea Notarilor Publici am aflat ca nu s-a deschis succesiunea dupa bunicul meu decedat in 2009 si nimeni nu si-a manifestat ... (vezi toată discuția)
Termen deschidere succesiune mira_bella.adelina mira_bella.adelina Buna ziua, As dori, va rog, un rapuns la urmatoarea speta. Eu mai am un frate cu care nu am mai tinut legatura de cel putin 15 ani de zile. Mama noastra a ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la succesiune boudica boudica Buna seara, Mama a decedat in urma cu 6 luni. Ea a cumparat locuinta impreuna cu tatal meu vitreg (eu nu sunt adoptata de catre el). As dori sa stiu ce se ... (vezi toată discuția)