avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor pentru sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor pentru sotul supravietuitor

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca mama mea pensionara CAP cu pensie 350 ron mai are dreptul la ceva ajutor dupa moartea tatalui meu care si el era pensionar CAP cu o pensie de 350 ron.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:36, 27 Octombrie 2011
In afara de ajutorul de inmormantare, dinpacate nu ...
Raman ajutoarele sociale de incalzire, etc, date de primarie..
Da, mama dvs. poate beneficia de un ajutor in conditiile Legii nr. 255/2007 pentru modificarea Legii nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru sotul supravietuitor, act normativ pe care il puteti citi mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Acest ajutor se plateste si se stabileste de catre casa teritoriala de pensii. Documentele pe care trebuie sa le depuna mama le gasiti acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor lunar acordat sotului supravietuitor MIA_VL MIA_VL Buna ziua! Mama mea a lucrat in agricultura si a avut pensia minim garantata de 350 lei. Tata a murit acum un an si pensia lui era de 600 lei. Pensia de ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 578/2004 antonios antonios Buna ziua! As dori sa stiu si eu sa stiu daca mama mea beneficiaza de legea 578/2004, avand pensia de urmas dupa sot, el nefiind iesit la pensie inaintea ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si ajutor lunar pentru sotul supravietuitor romyyy romyyy In situatia in care, intr-o familie, sotul pensionar a decedat (el avand o pensie mai mare decat a sotiei), sotia (pensionara) poate opta pentru pensia ... (vezi toată discuția)