avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA-a pentru vinzare apartament vechi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA-a pentru vinzare apartament vechi

Sint persoana juridica. Doresc sa vind un apartament vechi pe care l-am achizitionat de la o persoana fizica - prin urmare nu am dedus TVA. Nu am facut imbunatatiri la apartament pentru care sa deduc TVA. Acum doresc sa vind apartamentul. Trebuie sa facturez cu TVA? Daca DA ,difera TVA-ul in cazul vinzarii catre persoana juridica fata de persoana fizica? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: biloida , utilizator 08:40, 27 Octombrie 2011
livrarea este scutita de tva, in baza art. 141, alin 2, lit. f) din codul fiscal.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)
Tva 0 sau 24% pentru vanzarea de catre o persoana juridica a unei cladiri de locuit si a terenului aferent? Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: O persoana juridica vinde catre persoane fizice o cladire de locuit ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sau fara tva deacroxana deacroxana Conform Codului Fiscal un apartament este considerat nou pana la data primei ocupari. De aici ar rezulta ca daca pe urma vrem sa vindem apartamentul se poate ... (vezi toată discuția)