avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ipoteca grad 2, executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ipoteca grad 2, executare silita

am incheiat acum 4 ani un act notarial de imprumut, prin care am inprumutat niste bani pentru care sa pus ipoteca de grad 2 pe apartamentul meu cumparat prin credit banca detinind ipoteca de grad 1, nu am putut returna imprumutul stipulat in actul notarial de imprumut, recent am primit executare silita din partea creditorul meu de grad 2, cel din actul notarial. dupa ce perioada se prescrie o datorie care a fost garantata cu ipoteca de grad 2?
Termenul general de prescriptie este de 3 ani, pentru creante catre persoane fizice sau juridice sau de 5 ani atunci cand vorbim de creante bugetare.
bun, asta stiam de prescriptia de 3 ani, dar cand se poate intrerupe prescriptia, da data de 5 iulie 2008 a fost termenul de plata si la data de 5 iulie 2011 s-a facut cererea catre executor iar pe 12 iulie 2011 sa inregistrat la judecatorie dosarul de incuviintare a executarii silite, datoria este sau nu prescrisa?
Nu este prescrisa!

Orice act de executare sau orice actiune prin care se achita o parte din debit, intrerupe termenul de prescriptie, urmand ca de la acea data sa curga un nou termen .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante turgon turgon Buna ziua tuturor! Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex. Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. ... (vezi toată discuția)