buna ziua, am o problema la care as dori sa primesc un sfat daca se poate. am facut parte dintr-o societate cu raspundere limitata avand 50% parti sociale, in calitate de asociat. societatea a acumulat datorii catre stat si mi s-a pus atat mie cat si celuilalt asociat (cu 50% p.s., in calitate de administartor) sechestru asigurator pe bunurile personale. intre timp eu am iesit din societate , cesionand partile mele sociale , celuilalt asociat, care a ramas asociat unic. acum sechestrul asigurator pe bunurile mele personale exista in continuare iar cei de la anaf refuza sa-mi ridice sechestrul pe motiv ca firma a facut datorii cat timp eu figuram in ea, si nu ridica sechestrul decat in momentul in care societatea din care am facut parte plateste integral datoria. mie , personal nu mi se pare corect ca nemaifigurand in societate sa am in continuare sechestru pe bunuri, avand in vedere ca cedand partile mele sociale celuilalt asociat, le-am cedat cu obligatiile aferente. respectivul ramanand cu 100% cota parte datorii si 100% profit. as vrea sa stiu daca pot contesta decizia lor de a mentine sechestrul chiar daca nu mai fac parte din societate. va multumesc mult pt un eventual raspuns!
Masura asiguratorie este una provizorie , oricum.Dupa ramanerea irevocabila a hotararii puteti face contestatie la executare, intrucat masura ar putea capata caracter definitiv...
Cererea de ridicare a sechestrului asigurator se poate face in conditiile prevazute de art. 594-595 C. pr. civila.
multumesc pt raspuns. imi puteti confirma , va rog daca ceea ce am spus e plauzibil si daca am dreptate sa continui, daca cei de la anaf fac un abuz, deoarece singurul lucru pe care il urmaresc e sa-si recupereze datoria, netinand cont de circumstante / sau sa astept ca societatea datore sa-si plateasca datoria deoarece cei de la anaf au dreptate si nu e nimic de facut. nu cunosc dreptul, nici legi care imi sunt favorabile, de aceea va cer un sfat, ca sa stiu ce am de facut mai departe...multumesc in avans
Daca ati avut si calitatea de administrator pe langa cea de asociat, ANAF-ul este indreptatit sa mentina sechestrul pana cand va exista o sentinta irevocabila care va limpezi situatia.
Daca ati fost asociat si/sau administrator la un SRL atunci sechestrul este ilegal.
ANAF poate infiinta sechestru asigurator EXCLUSIV asupra bunurilor DEBITORULUI. Debitorul este societatea, nu asociatii/administratorii.
Nu are dreptul sa infiinteze sechestru asupra bunurilor asociatilor/administratorului.
Atragerea raspunderii solidare a organelor de conducere se face exclusiv prin procedura insolventei gestionata de judecatorul sindic, in niciun caz direct de ANAF.
nu am avut calitate de administrator , doar asociat cu 50% parti sociale. dar cand mi-au trimis hartiile acasa, mi s-au adresat cu "in calitate de administrator" si nu inteleg de ce . asta pt ca aveam 50% si nu mai putin? sau in ziua de azi se pune sechestru pe bunurile tuturor asociatilor?
sechestrul nu s-a pus pe bunurile societatii pt ca intre timp societatea isi schimbase sediul social si pana s-au facut hartiile, nu mai gaseau vechiul sediu. multumesc mult pe interventii. apreciez mult!