Buna ziua!
Se da urmatoarea situatie: in 2009 eu si inca un asociat am infiintar un SRL (asociatul fiind tot un SRL). In toti acesti ani eu nu am activat deloc in aceasta firma (nicio factura, nimic), desi eu figurez ca administrator. Firma asociata a intrat in insolventa iar proprietarul ei este in inchisoare momentan. Insa in tot acest interval, firma asociata a adunat o datorie la Anaf de peste 10.000 lei, care datorita penalitatilor a ajuns momentan la 60.000 lei. Mie imi vin de 1 an incoace notificari de la Anaf cum ca trebuie sa platesc datoria iar azi am primit instiintare ca mi s-a facut poprire pe contul personal. Am fost la Anaf si au zis ca acum datoria a trecut pe CNP, deci, si daca ar prelua altcineva firma, tot eu as fi cel care trebuie sa plateasca datoria. Proprietarul firmei asociate refuza sa plateasca, astfel ca eu sunt cel tras la raspundere.
Pe contul personal imi intra in fiecare luna indemnizatia pentru copilul meu in varsta de 1 an. Bunuri doar pe numele meu nu am, doar impreuna cu sotia sau cu sora (50-50). Intrebarea mea este: au dreptul sa puna sechestru pe bunurile pe care le am la comun cu sotia si sora, pe banii de indemnizatie si alocatie? Mi s-a spus ca daca in termen de 2-3 luni nu se incepe plata se va merge pe sechestru de bunuri.
Ce pot face sa o scot la capat si sa imi protejez familia? Cum pot iesi din firma curat, cum pot scapa de datoria asta care nu imi apartine catusi de putin? Ce ma sfatuiti? Va rog mult, am nevoie de un sfat!
Multumesc!...
Insolventa
Z.A.G.
Buna ziua . Sora mea este administrator si asociata cu 50% intr-un SRL din 2006 . Sora mea nu s-a implicat si nu a semnat nici un document in firma niciodata ... (vezi toată discuția)