avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Buna ziua . Sora mea este administrator si asociata cu 50% intr-un SRL din 2006 . Sora mea nu s-a implicat si nu a semnat nici un document in firma niciodata si a avut o intelegere cu cealalta asociata care ii era prietena . Relatiile dintre sora mea si asociata ei s-au racit si de 2 ani vrea sa iasa din firma pe cale amiabila dar este mintita tot timpul si este dusa cu vorba .Mentionez ca sediul firmei este expirat de 1 an iar sora mea a facut o adresa la Registru Comertului care sa ia masuri de dizolvare a firmei . A primit un raspuns de la Reg.Com. acum 4 luni ca se va inainta o cerere catre Tribunal pt. dizolvarea firmei dar nici pina in prezent Reg.Com. nu a facut nimic .Mentionez ca firma are datorii de 466 milioane de lei vechi de 2 ani . As vrea sa va intreb , sora mea poate sa mearga la un lichidator si sa ceara insolventa firmei fara acordul celeilalta asociate ? In ce conditii se poate cere insolventa unui SRL? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN , Practician in insolventa 16:15, 21 Ianuarie 2013
Din pacate lipsa de implicare a sorei dumneavoastra, avand in vedere ca are calitatea legala de asociat si administrator in societate, nu o absolva de eventuale raspunderi, mergand chiar si pana la raspunderea in solidar cu societatea.
Sora dumneavoastra, in calitatea ei de administrator, sa convoace adunarea generala a asociatilor, iar in cazul in care cealalta asociata nu da curs convocarii, in calitate de reprezentant legal al societatii sa solicite deschiderea procedurii insolventei.
O situatie delicata, care este la moda in cadrul unei societati cu 2 asociati.
Sora dvs. ar fi trebuit sa semneze cel putin bilanturile contabile anuale care se depun la ANAF local, fara de care nu ar fi putut fi acceptate de catre ANAF.
In situatia descrisa, sora trebuie sa deschida o actiune in justitie prin care sa ceara dizolvarea firmei si numirea unui lichidator judiciar, solicitand si daune interese pentru situatia creata.
Buna ziua!
Nu stiu daca problema mai este de actualitate, dar in calitate de lichidator, sunt de acord cu punctul de vedere exprimat de @lucian huzum, in sensul ca sora dvs, poate sa ceara convocarea adunarii asociatilor, in care sa treaca ca punct pe ordinea de zi: deschiderea procedurii insolventei in forma simplificata(daca nu sunt bunuri).
[editat - este interzisa postarea in forum a datelor personale de contact. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am si eu o intrebare. am o firma care am deschis-o ... mariodurlej mariodurlej Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o din 2008 si nu a fost folosita niciodata ,pana in 2014 am depus bilanturile dupa plecand ... (vezi toată discuția)