avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o ...

Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o din 2008 si nu a fost folosita niciodata ,pana in 2014 am depus bilanturile dupa plecand definitiv din tara. Sediul firmei este acasa la mama mea, intre timp nu am primit nici o citatie acasa, intamplator am sunat la ei si am 40000 de ron amenzi anaf. Firma in momentul de fata, am verificat pe just ro dosare, este declarata din noiembrie 2019 dizolvata. M-am gandit sa deschid procedura de insolventa deoarece nu am bunuri ,dar am citit in art240,ca pot raspunde penal pentru nedepunere in 6 luni dechiderea de insolventa, acum nu stiu daca este valabil pentru mine nestiind ca firma a acumulat atatea datorii si nu ma instintat nimeni. Este posibil sa platesc esalonat , pot face puscarie ca nu am dechis procedura in 6 luni nestiind de amenzi?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 13:17, 24 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg, ați zis că este deja dizolvată; pasul următor firesc este radierea. Să mai deschideți procedura insolvenței a cui dacă firma nu mai există?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pragul pentru deschiderea procedurii insolventei este 50.000 lei. Daca nu este depasit nu poate intra in insolventa.

Prin urmare nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de bancruta simpla.

Ar trebui sa depuneti o cerere catre registrul comertului de desemnare a unui lichidator. Cea mai potrivita varianta ar fi sa desemnati prin hotarare AGA/decizie a asociatului unic un practician in insolventa si sa depuneti acea hotarare/decizie la registrul comertului.

Cu procedura si actele necesare va poate ajuta practicianul in insolventa pe care il veti desemna.

In situatia in care nu cereti dumneavoastra desemnarea unui anume practician in insolventa ca lichidator, registrul comertului va desemna aleatoriu unul, caz in care e posibil sa aveti dificultati de comunicare cu acesta.

Dupa dizolvare (etapa parcursa deja), urmeaza lichidarea societatii si, dupa terminarea lichidarii, radierea din registrul comertului. Aceasta din urma etapa este cea in urma carei societatea nu mai exista.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
GRINSOLV IPURL, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara - lichidare judiciara ENGFULL ENGFULL se poate cere lichidarea voluntara .... ce reprezinta in fapt aceasta procedura si ce etape trebuiesc parcurse lichidarea voluntara se confunda cu cererea ... (vezi toată discuția)
Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)
Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)