avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum, datorita unei sume de 7 ron primita ca dividende, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum, datorita unei sume de 7 ron primita ca dividende, poti deveni dator la CJAS cu o suma de aproximativ 1000 ron

Sotia mea figureaza la ANAF cu un venit de 3roni in anul2007 si un venit de 4roni in anul2008.Aceste sume provin din dividende de la intreprinderea unde ea este actionar in urma certificatelor de propietate distribuite gratuit la impartirea averii comuniste:)Aceste sume nici nu au fost incasate de sotie.(mai mult costa pretul biletelor de tramvai)La vremea respectiva intreprinderea a dat un anunt in Monitorul Oficial cu distribuirea acestor dividende,anunt despre care noi nu am aflat.In anii 2007 -2008 sotia mea a lucrat ca profesor suplinitor in perioada 17.09.2007-13.06.2008.in restul perioadei din acesti doi ani nebeneficiind de ajutor de somaj,si avand calitatea de coasigurat pe asigurarea mea de sanatate conform legii.Bomba a venit acum 3 saptamani cand,invitata fiind la CAS ,a aflat ca datorita acelui venit de 7roni pe care nici macar nu la incasat,are de platit acum o suma aberanta.Am citit legea 95/2006 de mai multe ori si nu gasesc nici o portita de scapare desi este aberant.Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi daca se poate.Mentionez ca in situatia sotiei mele sunt sute ,poate chiar mii de oameni din Braila!Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:38, 27 Octombrie 2011
Incercati sa verificati modul de calcul al sumei datorate conform legii nr.95/2006, achitati creanta principala si beneficiati de scutirea la plata a penalitatilor, conform OG 30/2011.
Gasiti temeiul de drept ce va poate ajuta, in aceasta discutie: www.avocatnet.ro/content/for...

Aici puteti citi OG 31/2011:www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respecta cnas deciziile curtii constitutionale? tudoreldoru tudoreldoru In Monitorul Oficial nr355 din 23.06.2011 a fost publicata Decizia nr.335 din 10 martie 2011 referitoare printre altele la dispozitiile art.257 din Legea ... (vezi toată discuția)
Co-asigurare PetrescuVlad PetrescuVlad Cum se poate deveni co-asigurat ptr o persoana peste 26 de ani, ruda de gradul 1, avand ca dovada de la Circa Financiara ca nu a avut nici un venit in anul ... (vezi toată discuția)
Contributie cass caraman_gabi caraman_gabi Mama mea are actiuni dobandite in cadrul Programului de privatizare in masa. Este pensionara si intre anii 2003-01.07.2006 a fost si angajata. A primit ... (vezi toată discuția)