avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract Electrica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract Electrica

Buna ziua

As dori sa aflu si eu parerea Dvs. in legatura cu urmatorul aspect:
SM a incheiat un contract cu electrica in anul 2002. SM a decedat in 2005. Fiica lui SM unica mostenitoare a vandut apartamentul in 2006. Dupa 5 ani fiica lui SM a primit o Notificare sa se prezinte la conciliere pentru un debit din anul 2011. Din discutiile cu Electrica a rezultat ca nu a fost reziliat contractul lui SM iar noii proprietari nu au incheiat contract cu Electrica fapt pentru care fosta proprietara desi nu a fost beneficiarul real al consumului electric este buna de plata, pentru ca nu a reziliat contractul la data cand a vandut apartamentul. Credeti ca exista vreo cale sa nu plateasca sau singura solutie este sa se judece cu Electrica si sa cheme in garantie actualii proprietari care nu au facut demersuri sa incheie contractul in nume propriu cu Electrica?
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Salagean Vasilica, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ulises10 , utilizator 00:36, 18 Mai 2017
Mai sunt cateva aspecte importante.

Daca exista un debit si nu s-a platit, conform uzantelor Electrica, in momentul de fata, apartamentul ar trebui sa fie fara contor!!! Asa procedeaza ei, scot contorul daca nu se plateste curentul, dupa ce trimit notificari. Nu inteleg ce face noul proprietar? Nu locuieste acolo, nu-i trebuie curent?

La mine a fost problema ca in apartament nu a locuit nimeni un an si jumatate, au tot trimis facturi cu consum estimativ, regularizari etc, toate din burta, apoi deconectari si reconectari (aiurea!), iar eu am dovedit ca nu au dreptate. Importanta este si ultima citire a contorului, de pe ultima factura platita de dv. Ma mir ca la vanzarea apartamentului, notarul nu v-a cerut dovada ultimelor plati la utilitati, gaze si curent, printre altele. Si eu am vandut apartamentul si notarul mi-a cerut astfel de documente la dosar. Sau, in unele cazuri, daca este de acord cumparatorul, acesta preia toate datoriile. Acest lucru se specifica in contractul de vanzare-cumparare. Vedeti ce scrie in contract! Pe de alta parte, ati contactat cumparatorul?
dariad a scris:

Nu inteleg ce face noul proprietar? Nu locuieste acolo, nu-i trebuie curent?

nu cred ca mai locuieste acolo, enel a reziliat pina la urma contractul si a taiat curentul (dar datoriile au ramas)

Ma mir ca la vanzarea apartamentului, notarul nu v-a cerut dovada ultimelor plati la utilitati, gaze si curent, printre altele. Si eu am vandut apartamentul si notarul mi-a cerut astfel de documente la dosar. Sau, in unele cazuri, daca este de acord cumparatorul, acesta preia toate datoriile. Acest lucru se specifica in contractul de vanzare-cumparare. Vedeti ce scrie in contract! Pe de alta parte, ati contactat cumparatorul?


tot ce scrie mai sus e trecut si in contract. la vanzare a fost aratata notarului si ultima factura de curent.
ce sens ar avea contactarea cumparatorului, care n-a fost de buna credinta ?
Pai stati asa, ca nu inteleg. De unde a stiut Electrica noua dv. adresa, dupa vanzarea apartamentului? Daca debitul e din 2011, inseamna ca pana atunci s-a platit curentul, adica 5 ani la rand. Si i-a venit apoi asa deodata omului sa nu mai plateasca. E absurd! Eu zic sa-l contactati sau sa vedeti prin vecini ce s-a intamplat. Asta daca Electrica va face probleme.
dariad a scris:

Pai stati asa, ca nu inteleg. De unde a stiut Electrica noua dv. adresa, dupa vanzarea apartamentului?

asta m-am intrebat si eu. probabil au intrebat la politie.

Daca debitul e din 2011, inseamna ca pana atunci s-a platit curentul, adica 5 ani la rand. Si i-a venit apoi asa deodata omului sa nu mai plateasca. E absurd! Eu zic sa-l contactati sau sa vedeti prin vecini ce s-a intamplat.

de ce ar fi absurd ? am auzit ca firma pe care a fost cumparat imobilul a dat faliment, si ca e posibil sa fie vandut imobilul mai departe. dar sincer nu am vrut sa ma apuc sa cercetez in detaliu ce s-a intamplat cu noul proprietar..
Tamadra, eu raspunsesem lui salageanvasilica...

Pe de alta parte, imi aduc aminte ca am citit pe undeva ca, in caz de neplata repetata, sau cam asa ceva, rezilierea contractului o face furnizorul, Electrica sau care o fi el... Trebuie citit contractul de furnizare.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
dariad, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)
Nedumerita......neputincioasa laura100 laura100 In luna august 2007 am vandut o garsoniera in Orsova,achitand la 0 toate facturile inclusiv cea de la electrica(altfel vanzarea nu ar fi fost posibila).Tot ... (vezi toată discuția)
Reziliere curent Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, As dori sa stiu, pentru un apartament cumparat printr-un contract de vanzare-cumparare, la care fostii proprietari au mai stat 30 zile pana au ... (vezi toată discuția)