avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

buna ziua.am un credit la [banca].....si momentan nu sunt la zi cu plata,dar in acelasi timp am facut o refinantare la o alta banca pt a-mi putea plati imprumutul de la [banca].cei de la banca cu refinantarea mi-au acceptat ,dar in ziua cand trebuia sa imi ridic banutii mi s-a spus ca am cardul blocat pentru ca [banca] mi-a pus sechestru si nu pot ridica banii si am si executare silita....spuneti-mi va rog daca se poate face ceva in aceasta privinta...pot "ataca" aceasta decizie,au dreptul de a-mi bloca toate cardurile?sau pot face ceva pentru a cadea deacord cu cei de la [banca] sa imi iau angajamentul ca le platesc si sa imi deblocheze cardurile?va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ArABela44 , utilizator 13:27, 27 Octombrie 2011
Eu va sfatuiesc, daca vreti si puteti sa faceti o oferta reala de plata, in forma si conditiile prevazute de Codul de procedura civila. Mergeti mai intai la [Banca] si incercati rezolvarea amiabila a situatiei (desi pronosticul meu este destul de rezervat :( ). Apoi puteti incerca varianta propusa mai sus si in ultima instanta contestatrea executarii silite (sau in paralel, ca sa nu depasiti termenul procedural). Va sfatuiesc sa contactati si sa angajati un avocat.
gi-jane2, moderator
Duceti-va la executorul bancar, va sti ce sa faca, are tot interesul sa recupereze banii.
In cazul refinantarii dvs. ati dus bancii X care v-a acordat aceasta posibilitate un document emis de banca unde aveti creditul (editat) din care rezulta suma pe care o mai aveti de restituit si datele contului dvs.
In momentul acordarii refinantarii, banca X vireaza in contul dvs. de la... (editat) suma de bani din documentul furnizat de ..(editat). Iar dvs. eventual retrageti numerar de la ATM-ul bancii X o diferenta.
(editat).... va elibereaza la cerere un document din care rezulta ca a fost inchis creditul pe numele dvs.
Asta e procedura cu refinantarea.
In schimb, daca totul s-a petrecut cum am descris mai sus, insa banii nu au ajuns (verificati asta) la ....(editat), cereti bancii X dovada virarii sumei din contul dvs. de la banca X catre ...(editat).
Daca dvs. iti omis sa ne spuneti ceva, atunci acel ceva este destul de important daca ati ajuns la executare silita si cont, respectiv card blocat.
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare newguy newguy Am facut o refinantare la o banca din Bucuresti. Cand am semnat contractul mi s-a explicat ca trebuie sa aduc adresele de inchidere de la cealalta banca unde ... (vezi toată discuția)
Executare silita - angajament de plata si conturi blocate vasilem092 vasilem092 Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu o parere sau cu un sfat. Situatia este urmatoarea: Sunt un debitor in curs de executare silita pentru suma de 7000 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)