avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

Imi puteti spune, va rog frumos, cam ce contine un dosar pentru reabilitare pentru trei condamnari,ultima fiind din 2005.Judecatorul mai poate cere diferite hartii dupa cum considera sau ar trebui sa fie standard dosarul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 15:46, 27 Octombrie 2011
Cuprinsul cererii de reabilitare judecatoreasca
Cererea de reabilitarea trebuie sa cuprinda urmatoarele:
- adresa condamnatului, iar cand cererea este facuta de alta persoana, adresa acesteia;
- condamnarea pentru care se cere reabilitarea si fapta pentru care a fost pronuntata acea condamnare;
- localitatile unde condamnatul a locuit si locurile de munca pe tot intervalul de timp de la executarea pedepsei si pana la introducerea cererii, iar in cazul cand executarea pedepsei a fost prescrisa, de la data ramanerii definitive a hotararii si pana la introducerea cererii;
- temeiurile cererii;
- indicatii utile pentru identificarea dosarului si orice alte date pentru solutionarea cererii.
Trebuie sa depuneti si hotararea de condamnare, dovada faptului ca v-ati achitat obligatiile civile, in caz ca au existat, dovada faptului ca ati avut loc de munca.
Deci , copie legalizata a hotararii de condamnare; fisa de liberare din penitenciar; adeverinta eliberata de unitatea la care ati lucrat; chitanta de achitare a despagubirilor civile; chitanta de achitare a cheltuielilor judiciare; caracterizare de la unitatea la care lucrez din care sa rezulte faptul ca am avut o buna comportare.

Multumesc frumos.Ce nu inteleg eu de ce cand i s-a dat(e vorba de un prieten) luna trecuta amanare ca nu avea cazierul la dosar nu i s-a mai zis nimic.Acum s-a dus cu cazierul si i s-a dat din nou amanare ca nu a depus primele sentinte de condamnare ramase definitive ,sa nu cumva sa mai aibe restante de plata .In rest a avut cererea,act de proprietate,caracterizare de la munca,act ca nu are nici o datorie la stat.Oare ce mai gasesc de cerut data viitoare...
Ar trebui sa fie suficient ceea ce i s-a mai solicitat sa depuna la dosar, in rest, daca cererea nu este prematur introdusa, ar trebui sa se judece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor londonezul londonezul Buna ziua,ma poate ajuta si pe mine un avocat,as vrea sa fac reabilitare judecatoreasca si nu imi permit sa platesc onorariu la un avocat.doresc sa stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier bogdanion bogdanion cum se face o cere de reabilitare cazier ca sa pot sa o depun la tribunal va rog sa ma ajutati nustiu cum se face cererea. (vezi toată discuția)
Cerere de reabilitare judecatoreasca- continut, conditii si acte necesare monicasimarian monicasimarian Buna ziua.In anul 1999 am primit o condamnare de 6 ani(din care am executat 4 ani).Am terminat de executat pedeapsa in anul 2004.Acum as dori sa fac cererea de ... (vezi toată discuția)