LocatarB a scris:
Problema nu o veti rezolva nici daca toti locatarii vor avea apometre montate.
....
Impunerea apometrelor in blocurile construite pe sistem pausal a fost o cacealma.
Pentru rezolvarea acestei probleme exista doua solutii: bransarea individuala la reteaua de apa sau distributia pe orizontala. Dar cu ce efort financiar!
Daca toate apartamentele ar avea apometre s-ar face economie pentru ca fiecare va deschide robinetul doar atunci cand vrea apa si nu 24 din 24 ca doar plateste sindicatul.
Nu am auzit ac cineva sa impuna apometrele in blocuri. Am auzit oameni care se plang de faptul ca sunt pusi la plata unor cantitati mari de apa pentru ca nu au apometre, exact asa cum a inceput si discutia actuala.
Pe o scara unde toate apartamentele aveau apometre ramasese doar unul singur fara. Luna de luna aveam o diferenta de 20-30 m.c. In acel apartament locuind 2 persoane, conform regulamentului nostru le puneam la plata 14 m.c. lunar. Tot ne mai ramaneau 6-16 m.c. de apa si-acestia-i repartizam tuturor apartamentelor... Deoarece proprietarul ce nu avea apometre era nemultumit iar diferenta de apa era mereu, am insistat pe langa acest proprietar sa-si monteze apometru. I-am explicat ca daca de exemplu ar consuma doar 10 m.c. pe apometru ar avea luna de luna 4 m.c de apa mai putini pe lista de plat, insemnand vreo 20 de lei. In cinci luni i-ar iesi apometrele gratuit. Am reusit cu greu sa-l induplec dupa un an de pausal (14 m.c./luna).
Dar va asigur ca a meritat. Proprietarul consuma lunar 20-30 m.c. conform apometrului sau de mai bine de un an si nu mai face nazuri ca ar fi mult, iar asociatia reuseste luna de luna sa nu mai foloseasca acea coloana din lista de plata care se numeste "diferente apa" si este goala de mult timp, asa cum o poate vedea oricine pe site-ul asociatiei.
Cat priveste solutiile sugerate de dumneavoastra poate ar fi ceva.
Dar furnizorul nostru nu incheie contracte individuale intr-un bloc nici macar cu agentii economici (avem 14 care ocupa 40% din suprafata asociatiei) si cu atat mai putin ar accepta contracte individuale cu proprietarii de apartamente.
Iar "distributia pe orizontala", nu-mi este rusine sa spun ca nu stiu ce inseamna.