rodica_post a scris:
Faceti un experiment simplu , inchideti robinetul caloriferului si deschideti geamul camerei ! Verificati citirea inainte si dupa !
Sau intr-o camera incalzita de soare , inchideti robinetul si o sa vedeti ca inregistreaza consumuri acolo unde nu sunt ! repartitoarele doar inregistreaza o diferenta de temperatura intre calorifer si aerul incaperii !
Nu conteaza daca diferenta e de la 50 de grade caloriferul la 20 de grade in casa , sau de la 20 de grade caloriferul la 5 grade in casa !
Asa e, nu conteaza cat sunt cele doua temperaturi, numai ca pentru inregistrarea de unitati observati ca temperatura din calorifer este mai mare decat a mediului
Faceti dv. acest experiment si uitati-va mult si bine la repartitor, sa vedeti cum ii creste numarul de unitati daca bate soarele-n el, vara, dar ma tem ca va pierdeti timpul de pomana.
In primul rand ca soarele nu bate direct pe tabla caloriferului ca s-o incalzeasca, in al doilea rand aerul sau apa din calorifer nu se poate incalzi de natura sa fie mai mare temperatura acestuia decat temperatura mediului.
Repartitorul inregistreaza
unitati numai daca temperatura agentului termic din interiorul caloriferului este mai mare decat temperatura mediului din jurul caloriferului, or aceasta conditie nu se poate indeplini prin incalzirea agentului dinspre exterior cu absolut nicio sursa, pentru ca logic incalzitul nu poate avea o temperatura mai mare decat incalzitorul, ca sa ma exprim astfel.
Ati preluat un material cine stie de pe unde, dar din pacate nu l-ati inteles si scrieti consideratiunile dv. fara niciun temei tehnic, numai idei preluate de la altii.
Bun, oricine poate sta langa un calorifer oprit din functionare, sufland aer cald peste el, oricine poate sa-si piarda timpul daca vrea, dar e bine sa nu mai inghitim toate "gogoritele" raspandite de adversarii contorizarii, considerandu-ne idioti. Noroc ca putem sa facem acest experiment, daca tot avem timp de pierdut!