avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie masina pe persoana fizica de la societate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie masina pe persoana fizica de la societate comerciala

Buna ziua ,
imi puteti spune va rog ce presupune aceasta tranzactie ?
Ce impozite si taxe trebuie platite ?(TVA -ul se plateste sau nu ).
Dar daca achizitia are loc de la o alta persoana fizica ?
Daca ulterior vand masina achizitionata unei societati ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 17:04, 27 Octombrie 2011
TVA-ul , stimate domn este inclus in pretul autovehiculului in cauza si reprezinta 24% din valoarea acesteia.Sigur ca platiti si TVA-ul.Impozitul il platiti la serviciul de taxe si impozite in functie de capacitatea motorului autovehiculului in cauza.Daca achizitia provine de la o persoana fizica platiti pretul pe care-l negociati cu aceasta.Daca vindeti unei societati aceasta in situatia in care este platitoare de TVA nu-si va putea deduce TVA-ul pentru ca dvs nu sunteti platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc tva? avas avas Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) ... (vezi toată discuția)
Tva imobiliare garbis garbis sunt persoana fizica impozabila in scopuri de tva care vinde apartamente in mod uzual vanzarea de apartamente la momentul actual nu merge bine dar am niste ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare imobil art 141 (2) f Olivia Nedelcea Olivia Nedelcea SRL platitor de TVA Hala+teren achizitionata in 2003, tva dedus, folosita pana in 2007 si inchiriata pana in prezent cu tva. Reevaluare la dec.2008. Vreau sa ... (vezi toată discuția)