1. Nu se incadreaza operatiunea d-voastra la cele scutite de plata TVA, prin urmare va trebui ca pretul de vanzare sa includa TVA.
2. Faceti o noua reevaluare pe care o introduceti in contabilitatea societatii , ulterior faceti vanzarea.
1. Pentru ca nu va incadrati in derogarile prevazute de Codul Fiscal si mai mult decat atat pentru ca vorbim de o tranzactie imobiliara in care vanzatorul este platitor de TVA, iar pretul de vanzare , conform legii, trebuie sa prevada acest TVA.
2. Daca mergeti pe Licitatie conform C.proc.civ. puteti diminua cu 20% pretul de pornire daca nu se adjudeca de la prima licitatie. Totusi, de ce doriti sa mergeti pe licitatie cand mai usor e sa reevaluati proprietatea si ulerior sa o vindeti?
Persoana impozabilă care a avut dreptul la deducerea integrală sau parţială a taxei aferente unei construcţii sau unei părţi din aceasta, şi care, la sau după data aderării, nu optează pentru taxarea operaţiunilor prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. f), Cod fiscal, va ajusta taxa deductibilă aferentă, în condiţiile prevăzute la art. 149, Cod fiscal, dar perioada de ajustare este limitată la 5 ani.
Persoana impozabilă care nu a avut dreptul la deducerea integrală sau parţială a taxei aferente unei construcţii sau unei părţi din aceasta, şi care optează, la sau după data aderării, pentru taxarea operaţiunilor prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. f), Cod fiscal, va ajusta taxa deductibilă aferentă conform art. 149, Cod fiscal, dar perioada de ajustare este limitată la 5 ani.
În cazul prezentat de dvs. se va face ajustarea numai dacă veţi vinde acest imobil în regim de scutire, deoarece în 2003, la achiziţie, aţi dedus TVA, care trebuie ajustat/corectat.
Notificarea
Dacă se doreşte să se vândă acest imobil în regim de taxare, adică cu TVA, ar trebui depusă notificare la organele fiscale, aşa cum sunt reglementările de la pct. 38 din H.G. nr. 44/2004; notificarea se face pe formularul de la Anexa 3 la aceste norme.