avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul unic de control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul unic de control

In urma unei inspectii fiscale, urmata de incheieea unui proces verbal si emiterea unei decizii de impunere, s-a constatat ca in registrul unic de control inspectorii ANAF nu au inscris nimic referitor la acest control. Cat de importanta este aceasta omisiune?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:13, 27 Octombrie 2011
LEGE nr.252 din 10 iunie 2003
privind registrul unic de control
Art. 9. - Neînscrierea, de către organele de control specializate, în registrul unic de control a elementelor obligatorii prevăzute la art. 3 alin. (2) şi la art. 4 constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare sau, după caz, potrivit legislaţiei muncii.
Art.3
(2) Organele de control au obligaţia de a consemna în registru, înaintea începerii controlului, următoarele elemente: numele şi prenumele persoanelor împuternicite de a efectua controlul, unitatea de care aparţin, numărul legitimaţiei de control, numărul şi data delegaţiei/ordinului de deplasare, obiectivele controlului, perioada controlului, perioada controlată, precum şi temeiul legal în baza căruia se efectuează controlul.
Art. 4. - După finalizarea controlului, în registrul unic de control se înscriu obligatoriu numărul şi data actului de control întocmit.
Deci pe mine ca societate nu ma poate ajuta cu nimic in eventualitatea unei contestatii a deciziei de impunere?
In opinia mea nu are legatura necompletarea in registru cu procesul verbal de control.Daca nu sunteti de acord cu procesul verbal puteti sa depuneti contestatie sau sa-l semnati cu obiectii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm si registrul unic de control leuca_luminita leuca_luminita Va rog sa ma lamuriti daca este obligatorie completare in RUC [b]inainte [/b]de inceperea unui control de la ITM. Inspectorii au spus ca scriu doar la sediul ... (vezi toată discuția)
Control opc sorinsuciu2001 sorinsuciu2001 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control RovoDana RovoDana Buna ziua! suntem un magazin apicol autorizat in Timisoara, au venit in control cei de la Politoa Locala si ne-au solicitat REGISTUL UNIC DE CONTROL. Am ... (vezi toată discuția)