avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM si Registrul unic de control
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM si Registrul unic de control

Va rog sa ma lamuriti daca este obligatorie completare in RUC inainte de inceperea unui control de la ITM. Inspectorii au spus ca scriu doar la sediul lor cand ma duc cu actele pe care mi le-au cerut. Legea 252/2003 prevede cu totul altceva. Lasand la o parte modul cum s-au comportat in timpul controlului.....
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:05, 10 Aprilie 2014
1. Neînscrierea, de către organele de control specializate, în registrul unic de control a elementelor obligatorii prevăzute la art. 3 alin. (2) şi la art. 4 constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare sau, după caz, potrivit legislaţiei muncii.

2. Legea nr.252/2003, art.3 (2) : Organele de control au obligaţia de a consemna în registru, înaintea începerii controlului, următoarele elemente: numele şi prenumele persoanelor împuternicite de a efectua controlul, unitatea de care aparţin, numărul legitimaţiei de control, numărul şi data delegaţiei/ordinului de deplasare, obiectivele controlului, perioada controlului, perioada controlată, precum şi temeiul legal în baza căruia se efectuează controlul.

3. In acest sens, textul de lege nu este interpretabil .. prevede expres obligatia de a consemna inainte de inceperea conrolului anumite elemente in R.U.C. ..... intr-adevar, legea nu prevede unde se completeaza asta , la sediul angajatorului sau la sediul ITM-ului .. parerea mea este ca daca inspectorii au venit mai inati la sediul angajtorului , atunci la sediul acestuia se va completa acele date .. daca a lasat o invitatie sa se prezinte la sediul ITM-ului, atunci se va completa la sediul ITM-ului acele date

4. Puteti depune o sesizare la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului sau la ANFP
de ce nu au facut controlul la sediu dvs?In mod normal se face la sediul contribuabilului
Intr-adevar, sunt de parere ca efectuarea controlului ar trebui sa se faca la sediul angajatorului si numai in anumite situatii acesta sa se faca la sediul ITM-ului .. Dar se pare ca este o practica cam unitara in acest sens .. vin controleaza si apoi cheama la sediu pentru incheierea procesului-verbal ..
tr sa merg cu acte la corpul de control in urma unei invitatii. Puteti sa-mi spuneti va rog daca pot merge 2 persoane delegate de la firma sau nu primeste decat o singura persoana? Stie cineva acest lucru?
Suntem 2 persoane la departamentul RU si am vrea sa mergem impreuna.
Da, pot merge doua persoane delegate la sediul ITM-ului pentru control . Insa , una dintre acestea va trebui sa aiba imputernicire de a semna, la finalizarea controlului, procesul-verbal .

Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Control opc sorinsuciu2001 sorinsuciu2001 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control crinarug crinarug In urma unei inspectii fiscale, urmata de incheieea unui proces verbal si emiterea unei decizii de impunere, s-a constatat ca in registrul unic de control ... (vezi toată discuția)
Control itm ESTRANGED ESTRANGED Societatea pe care o reprezint a ''beneficiat'' de vizita unor reprezentanti ITM, in urma unei plangeri a unui fost angajat care reclama intarzierea ... (vezi toată discuția)