buna, speta este cam asa:
-acum 1 an, in urma divortului, minorul este incredintat tatalui, cu acordul mamei care dorea sa munceasca in Italia si a considerat ca e mai bine ca minorul sa ramana pentru o perioada in grija tatalui.
-ulterior, mama a constatat ca minorul nu e bine ingrijit, tatal nu se ocupa de el, copilul este speriat, traumatizat, lasat singur, inchis in casa noaptea si refuza sa mai stea cu tatal.
-mama are resedinta in Italia, vrea sa ramana acolo si sa ia copilul cu ea.
-mama nu are acte din care sa rezulte ca munceste si ca obtine venituri, dar are dovada ca a trimis lunar in tara, pentru copil, suma de 100-150 euro.
-PROBLEMA E CA acest copil este clasa a 4-a aici in tara, nu vorbeste limba italiana, nu se stie cum s-ar acomoda in alt mediu.
-copilul isi manifesta dorinta de a ramana in grija mamei.
ce credeti. are mama vreo sansa sa i se incredinteze minorul? cum sa pun problema, ca avocat, intr-un eventual proces in acest sens? pe ce sa insist?
Si eu am o speta similara. E adevarat ca i se schimba mediul minorului, insa eu merg pe modul cum se ocupa tatal de minor, dovedit cu ancheta sociala, am facut un raport psihiatric al minorului din care rezulta faptul ca este traumatizat. Am depus acte din care rezulta ca mama are loc de munca stabil si domiciliu stabil...si astept sa vad ce-mi da. Mai trebuie sa vina ancheta sociala.
Insa eu sunt optimista.
Mult succes.
Daca nu poate dovedi ca munceste cu acte in regula se poate sugera ideea ca veniturile provin din activitati " mai putin ortodoxe"( furt, prostitutie).Nici o instanta nu ar da un copil unei mame care nu poate dovedi ca are cu ce sa-si intretina copilul si cu atat mai putin daca se ocupa si de "treburi oculte".
Un alt fapt ar putea fi lipsa de interes a mamei pentru copil.Daca a dorit mai mult Italia decat copilul, inseamna ca Italia a fost si este mai importanta pentru ea.Apoi,trebuie demonstrat relatia buna cu tatal copilului si cu familia acestuia.Apoi, principiul continuitatii studiilor si a procesului educativ.(schimbarile traumatizeaza copilul).Continuarea studiilor in Romania in mediul si limba pe care le cunoaste.etc,etc..:fight:
Succes !