avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prezentare pentru declaratie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prezentare pentru declaratie

Sora mea a lucrat contabila, pana in anul 2009 la o firma privata care a intrat in insolventa. Firma se aproviziona cu piese auto de la diversi furnizori. Azi a fost sunata pe telefonul mobil de catre un lucrator de la politia economica pentru a se prezenta la sediul lor sa certifice daca pe unele facturi este semnatura ei in calitate de delegat. Problema este ca verificarea pe care o fac este la unul din distribuitorii cu de la care firma unde ea a lucrat lua unele produse, firma care la randul ei este in faliment.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pentru a se prezenta la politia economica nu trebuie sa fie solicitata in baza unui document, sau care ar fi baza legala ca respectivii sa o cheme. Poate fi solicitata prin telefonul mobil ? In primul rand are nevoie de o dovada pentru a motiva lipsa de la locul de munca, iar in alta ordine de idei fara un document prin care sa i se solicite prezenta acolo nu ar fi considerata o declaratie din proprie initiativa ?
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 19:01, 27 Octombrie 2011
In primul rand nu mai exista politie economica de vreo zece ani. Se numeste investigarea fraudelor. Probabil sora dumneavoastra are calitatea de martor. Art. 175 din Codul de procedura penala prevede ca o persoana poate fi chemata in fata organului de urmarire penala prin citatie scrisa dar si prin nota telefonica sau telegrafica. Deci este legal si trebuie sa se prezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala- citare prin telefon? ceciliaolar ceciliaolar am primit un telefon prin care mi s-a comunicat sa ma prezint la politie pentru o plangere penala facuta de fostul meu prieten sa ma prezint sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru favorizarea infractorului ! adonis33 adonis33 Am cumparat fara sa stiu un vehicul gajat. Vanzatorului i-am facut plangere penala pentru inselaciune. In urma acestei plangeri procurorul a dat ... (vezi toată discuția)
Invitatie telefonica pentru prezentare la sectia de politie apr0ape_om apr0ape_om Am primit un telefon de la un politist, asa a spus el ca este si m-a invitat verbal la politie cand am eu timp , dar nu mi-a spus in ce problema sunt chemata . ... (vezi toată discuția)