avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala cu pierdere de organ
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala cu pierdere de organ

.buna seara..amicul meu ,fiind sub influenta alcoolului,a intrat in conflict cu un cetatean, deasemeni si acesta sub influenta alcoolului.Amicul meu lovind-ul pe acesta cu un par,in urma conflictului a rezultat internara victimei,fiind-ui scos un rinichi.
va rog a ma informati ce se poate intimpla.

cu multumiri

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: viky34 , utilizator 21:37, 28 Octombrie 2011
Este vorba de infractiunea de vatamare corporala care va determina trimiterea in judecata a amicului dvs.Ca urmare a pierderii rinichiului ,persoana vatamata se incadreaza in gradul III de invaliditate care presupune pierderea in proportie de 50% a capacitatii de munca.Cu siguranta va fi condamnat ,ramanand de vazut daca va beneficia de suspendarea pedepsei cu inchisoarea sau va efectua pedeapsa in regim de detentie.Este o situatie destul de grava .Va sfatuiesc sa ia legatura cu partea vatamata si sa-l ajute financiar.
Multumesc...daca victima isi va retrage plingerea,dosarul va mai ajunge in instanta?
Este vorba despre infractiunea de vatamare corporala grava, art. 182 alin. 2 Cod penal, pedepsita cu inchisoare de la 2 la 10 ani.
In cazul acestei infractiuni nu este posibila retragerea plangerii , urmand ca fapta sa se cerceteze si , cel mai probabil, faptuitorul va fi trimis in judecata.
Da, este vorba despre infractiunea de "vatamare corporala grava" asa cum spune si legally_aid, numarul de ingrijiri medicale nu mai este relevant pt incadrarea juridica din moment ce partea vatamata si-a pierdut un organ.
Actiunea penala se pune in miscare din oficiu, in consecinta nu se poate retrage plangerea.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie la pol jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua : asavea si eu o intrebare :daca 4 persoane au avut un conflict (bataie) cu o persoana ,iar aceasta a depus plangere la pol. Acum cele 4 persoane ... (vezi toată discuția)
Accident rutier sub influenta alcoolului Csaba95 Csaba95 Buna ziua am facut un accident rutier sub influenta alcooholului in aer aveam 0,68 pasagerul cu care am fost la baut a suferit rani mai grave a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Intra la inchisoare? ionicahod05 ionicahod05 buna! am o intrebare la care as vrea un raspuns rapid.. fratele meu sa batut cu un baiat acum ceva timp .. acel baiat sia retras plangerea dar dosarul a ajuns ... (vezi toată discuția)