o executare pe acelasi imobil, inceputa de doi creditori la acelasi executor poate fi conexata si de executorul investit sau doar de instanta..
intreb:hm: ca ma afecteaza la distributia pretlui in caz de conexare
Codul de Procedura Civila Cartea a V - a Despre executarea silita art. 601 - 883 specifica urmatoarele:
Art. 633. – (1) Când, privitor la aceleasi bunuri, se efectueaza mai multe executari silite, de catre executori judecatoresti diferiti, instanta de executare în circumscriptia careia a început prima executare, la cererea persoanei interesate sau a oricaruia dintre executori, le va conexa, dispunând sa se faca o singura executare de catre executorul judecatoresc care a îndeplinit actul de executare cel mai înaintat, iar daca executarile sunt în acelasi stadiu, de catre executorul judecatoresc care a început cel dintâi executarea.
(2) Daca au fost pornite executari silite de catre un executor judecatoresc si un executor fiscal asupra acelorasi bunuri ale debitorului, instanta, tinând seama de circumstantele cauzei, va dispune conexarea fie în favoarea executorului judecatoresc, fie în favoarea executorului fiscal, dispozitiile alin. (1) aplicându-se în mod corespunzator.
(3) În cazul în care dispune conexarea executarilor, instanta, prin încheiere, se va pronunta si asupra cheltuielilor de executare efectuate pâna în momentul conexarii. Totodata, va dispune trimiterea dosarelor conexate la executorul desemnat potrivit alin. (1).
(4) Dupa conexare, procedura de executare va continua de la actul de urmarire cel mai înaintat.
(5) Desistarea, dupa conexare, a oricaruia dintre creditorii urmaritori, nu va putea sa împiedice continuarea executarii de la actul de executare cel mai înaintat.
(6) În cazul executarilor silite aflate pe rolul aceluiasi executor, conexarea se va dispune de executor, prin încheiere, data cu citarea partilor, dispozitiile alin. (3) aplicându-se în mod corespunzator.
se poate conexa si daca celalalt creditor are drept debitor doar unul din soti devalmasi?
sau cum afecteaza asta distributia pretlui, in situatia in care ambele creante sunt chirografare?