avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Precontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Precontract de vanzare-cumparare

Buna seara!
Puteti sa-mi spuneti cert daca, in situatia in care exista un precontract de vanzare-cumparare a unui imobil aflat in proprietatea unei societati impotriva careia Registrul Comertului a solicitat procedura de dizolvare pentru ca nu s-a depus bilantul timp de cel putin 2 ani, acest precontract este in continuare valabil? Adica societatea mai poate vinde acest imobil?
In speta, eu sunt potentialul cumparator si vreau sa gasesc o solutie de achizitionare a acestui imobil, evident pe cale legala.
Daca ma puteti ajuta cu sfaturi si solutii, ar fi minunat!
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 24-ZZZ , utilizator 14:57, 28 Octombrie 2011
Intrarea in dizolvare (dizolvare sanctiune ceruta de ONRC) nu afecteaza cu nimic valabilitatea antecontractului de vanzare cumparare.

Contractul de vanzare cumparare va fi incheiat in cadrul procedurii de lichidare benevol (societatea in dizolvare avand obligatia sa isi lichideze (vanda) bunurile)... sau va puteti in conditii normale adresa instantei pentru a emite o hotarare care sa tina loc de titlu de proprietate (executare silita a contractului.)

Nu se schimba nimic.

Insolventa insa... este o alta chestiune.

Alberto Kurtyan
Multumesc mult, dl.av.Alberto Kurtyan!
Societatea respectiva a propus incheierea unui astfel de antecontract de vanzare-cumparare, ba chiar datat inainte de a cere ONRC dizolvarea. Este posibil? Dar mai ales, este legal? Sau acum, este legal sa incheiem un astfel de contract in situatia in care se afla firma?
Sau poate aveti o alta solutie pentru mine pentru ca sunt ferm hotarata sa iau acest apartament.
Cert este ca vanzare simpla nu se poate face la notar pentru k solicita certificatul de stare al firmei si clar acolo se vede ca e in insolventa. De altfel, dosarul a fost si pe rolul Tribunalului Calarasi.
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Antecontract - insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X a incheiat cu o banca in 21.12.2004 un contract de credit garantat pe suma de 450.000 euro pe 7 ani printr-o ipoteca de un imobil (cladire + ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)