avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru si carte de munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru si carte de munca

buna seara. as dori sa aflu daca se poate trece ca sediu social punctul de lucru in care firma isi desfasoara activitatea (in cazul meu de vanzare a articolelor) si daca este vreo problema in asta. al doilea lucru, banal putin, care vreau sa il tratez este tariful pe care trebuie sa il achit statului pe luna in ore de munca si salariul minim pe economie. este vreo problema in faptul ca eu sunt administrator si vreau sa ma trec si cu activitatea de vanzator (adica daca am un singur magazin pot eu sa fiu si administrator si vanzator), cate persoane trebuie intr-o firma de mici proportii? iar un al treilea lucru, daca o firma dizolvata prin instanta este monitorizata de un control al garzii sau al persoanelor competente, adica daca firma este urmarita in vederea inchiderii activitatii?va multumesc mult si va salut cu stima
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 14:14, 17 Iulie 2011
Se poate schimba sediul de la o adresa la alta (chiar daca adresa la care se muta este un punct de lucru).

Impozitele se calculeaza conform salariului din contractul de munca.

Din cate stiu eu, la salariul minim se platesc cam 400 RON / luna.

Daca declarati ca munciti doar 1, 2,4,8, 15 ore pe luna, atunci impozitul scade proportional.

Cata vreme firma nu este dizolvata (in dizolvare) sau in procedura insolventei, (se poate verifica la www.recom.ro), atunci poate angaja salariati, indiferent daca este sub control fiscal, sau nu.

Alberto Kurtyan
Da, puteti muta sediul social unde doriti Dvs., deci si la adresa punctului de lucru( in acest caz veti inchide punctul de lucru).

Dvs. puteti sa ramaneti administrator neremunerat(neplatit) si sa va incadrati la societate ca si vanzator.
Societatea aflata in dizolvare( prin instanta) urmeaza sa fie lichidata. Se numeste un lichidator care va lichida si radia societatea. Daca nu se numeste un lichidator in termen de 6 luni atunci ONRC poate solicita radierea societatii.( finantele monitorizeaza situatia societatilor aflate in dizolvare)

SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii proprietar contract comodat sediu social R.Maktub R.Maktub Buna ziua, Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar ... (vezi toată discuția)
Lichidare fara consens SVD SVD Se poate initia lichidarea unei societati fara acordul tuturor asociatilor (ponderea este 50-50) Asociatul care s-ar opune este si administrator unic. In ... (vezi toată discuția)
Radiere societati comerciale cblanaionita cblanaionita am un srl in brasov care in noile conditii fiscale nu mai poate functiona. am fost la onrc brsdov unde la informatii m-au repezit sustinand ca nu am ce cauta ... (vezi toată discuția)