avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara, o intrebare referitoare la un divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara, o intrebare referitoare la un divort

fratele meu a intentat actiunea de divort in urma cu 5 luni. a fost vacanta judecatoreasca si a avut doar 2 termene, la care cumnata mea nu s-a prezentat, prin urmare s-a mai dat un termen in octombrie. intrebarea este, cat se poate prelungi (cate termene) in conditiile in care dansa nu doreste sa se prezinte si nu este de acord cu aceasta despartire?? precizez ca sunt casatoriti de 2 ani si nu au rezultat copii (slava Domnului). Va rog frumos sa-mi raspunda cineva, nu de alta, dar o suporta in casa o familie intreaga si este o adevarata pacoste.. :-(((
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anamaria.adamescu , utilizator 14:19, 23 Septembrie 2008
Pai in procesele de divort , partile sunt obligate sa se prezinte personal, afara numai daca unul din ei executa o pedeapsa privativa de libertate, este im piedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate, partile se pot infatisa prin mandatar.In cazul in care paratul nu se prezinta, judecatorul va cere dovezi nsau va dispune cercetari pentru a verifica daca acesta are domiciliul la locul indicat in cerere si daca va constata ca nu mai domiciliaza acolo, va dispune citarea lui la domiciliul sau precum si daca e cazul la locul de munca.
Desfacerea casatoriei se poate pronunta chiar daca paratul se impotriveste.
Asa ca in cazul fratelui dvs. important este ca parata sa primeasca citatia, sa semneze dovada de indeplinire a procedurii, pentru ca astfel judecatorul sa vada ca are cunostinta de proces.Daca nu vrea sa se prezinte, sau sa se apere...e problema ei.
Mult succes
Asta e practica instantei . Inceara sa auda si motivele ei pentru asi face o parere . Daca nu se prezinta nici la termenul urmator , fratele tau va trebiu sa faca dovada cu doi martori ca reletiile de casatorie sunt grav si iremediabil vatamate iar casatoria nu mai poate continua . Pot fi martori mama , tatal sau chiar tu .Pentru o mai buna credibilitate nu -i pune pe toti din casa .De exemplu : sa fie mama si o vecina sau o/un prieten care stiu motivele grave ce l-au determinat pe fratele tau sa introduca actiunea de divort.
Succes.
Buna sera. Ma intereseaza si pe mine acest subiect. Am si eu in familie pe cineva care este in acceasi situatie ca si doamna... adica...el a intentat divort si este deja la ai doilea termen- maine pe 23 sept este al doilea termen. La primul termen parata nu s-a prezentat. Reclamantului i s-a cerut ca maine sa prezinte 2 martori. Mentionez ca din relatie a rezultat un copil care in prezent are 14 ani impliniti. Atat la primul termen cat si la cel de-al doilea termen instanta a cerut prezenta minorei, dar aceasta nu doreste sa se prezinte , iar tatal nu o poate obliga. Inainte de primul termen au fost cei de la autoritatea tutelara si au facut ancheta. Credti ca se va pronunta un divort in acest caz sau va fi respins de instanta? si cui ii va fi incredintat copilul? Tatal a declarat ca doreste ca fiica sa fie incredintata in functie de hotararea copilui. De asemenea este de mentionat ca singurul sustinator al familei este tata. Mama nu are si nu a avut niciodata serviciu. In acesta actiune inca nu s-a cerut partaj. Dar tata a prezentat adeverinta de la locul de munca pentru stabilirea pensiei alimentare.
Va multumesc...
multumesc frumos pentru raspuns.
dansa a primit citatia, dar ne-a anuntat ca nu se va prezenta niciodata pentru ca nu este de acord cu acest lucru.
ea sustine ca o proate taragana mult si bine asa..
Intrebarea mea ar fi cat de mult o poate prelungi , cam cate termene sau luni, in conditiile in care nu se va prezenta, sau se va duce sustinandu-si ideea ca nu doreste acest divort.
Fratele meu doreste sa-i dea o suma ff mare de bani, mai mare decat cea care i s-ar cuveni printr-un proces de partaj, dar aceasta nu vrea sa accepte , sustinand ca poate il convinge in timp sa renunte la proces.(ceea ce este imposibil).
referitor la martori, sunt f multi, noi, vecini, cunostinte care pot sustine prin motive temeinice ca acesta casatorie nu mai poate continua.
Va rog frumos de tot, oricat de grav ar fi , sa-mi spuneti cat de mult poate prelungi ea aceste procese (divort si partaj), cu aceasta atitudine..
si dc cunoasteti un psihiatru bun (glumesc, desi ar trebui sa consulte unul)...

multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza? anamaria.adamescu anamaria.adamescu Buna ziua, Am si eu o intrebare va rog frumos. Fratele meu este in proces de divort din iunie, au forst 2 infatisari la care sotia lui nu s-a prezentat si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat adinaraducu adinaraducu Buna ziua. Am si eu in familie pe cineva care a intentat divort si este deja la al treilea termen- astazi pe 23 sept a fost al doilea termen, iar pe 7 oct ... (vezi toată discuția)
Partaj adinaraducu adinaraducu Buna ziua. Va rog sa ne ajutati si pe noi cu un staf in ceea ce priveste parajul. Fratele meu a introdus actiunea de divort impotriva sotiei sale. Din ... (vezi toată discuția)