Buna ziua. Am si eu in familie pe cineva care a intentat divort si este deja la al treilea termen- astazi pe 23 sept a fost al doilea termen, iar pe 7 oct este al 3-lea La primele doua termene parata nu s-a prezentat. Reclamantului i s-a cerut ca la al 2-lea termen sa prezinte 2 martori, si nu a reusit sa-i prezinte.Audierea martorilor a fost amanata pentru cel de-al 3-lea termen Mentionez ca din relatie a rezultat un copil care in prezent are 14 ani impliniti. Atat la primul termen cat si la cel de-al doilea termen instanta a cerut prezenta minorei, dar aceasta nu doreste sa se prezinte (nu o lasa mama) , iar tatal nu o poate obliga. Inainte de primul termen au fost cei de la autoritatea tutelara si au facut ancheta. Credti ca se va pronunta un divort in acest caz sau va fi respins de instanta? si cui ii va fi incredintat copilul? Tatal a declarat ca doreste ca fiica sa fie incredintata in functie de hotararea copilui. De asemenea este de mentionat ca singurul sustinator al familei este tata. Mama nu are si nu a avut niciodata serviciu. Dar tata a prezentat adeverinta de la locul de munca pentru stabilirea pensiei alimentare.Daca tata nu cere in mod expres copilul, iar copilul si parata nu se prezinta niciodata la divort se va desface casatoria????? Cui ii va fi incredintat copilul??? O istanta poate sa incredinteze un copil unei persoane pe care nu a vazut-o si nu a stat de vorba niciodata??? Pe parata pana cand o citeaza si daca o poate obliga sa se prezinte la proces???? Va dura mult acest proces??Va multumesc...
Copilul va fi incredintat unuia din parinti in functie de interesul superem al acestuia.
Astfel , se va hotari care parinte ar putea sa ofere minorului cele mai avantajoase conditii pentru o buna crestere si dezvoltare.
Ca regula , copilul este incredintat mamei , dar au existat situatii juridice in care au fost aduse argumente convingoatoare pt incredintarea acestuia tatalui.
Pensia de intretinere reprezinta 25% din veniturile cu caracter permanent al unuia din parinti.
Actiunea in partaj se poate introduce oricand , chiar dupa desfacerea casatoriei prin divort , e una imprescriptibila...
Paratul nu pierde nimic , intrucat la partajarea bunurilor comune oricum i se va atribui si acestuia o cota parte .
Divort
adinaraducu
Buna ziua. Am si eu in familie pe cineva care a intentat divort si este deja la al treilea termen- pe 23 sept a fost al doilea termen, iar pe 7 oct este al ... (vezi toată discuția)
Divort in istanta
Euelena
Buna ziua!
Dupa 20 de ani de casnicie parintii mei nu se mai inteleg[75% vina tatalui,]si cred ca in curand vor divorta.Problema este urmatoarea:
1.1 copil ... (vezi toată discuția)