avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei si retinerea CASS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei si retinerea CASS

am lucrat in cadrul armatei timp de 21 de ani,am iesit la pensie datorita restructurarilor! in anul 2008 cand am iesit ,m-am angajat ca sofer cu carte de munca la o firma din oras si pana in prezent tot acolo lucrez!
intrebarea 1:este normal sa platesc cass si din salariu si din pensie??? daca nu,ce trebuie sa fac?
intrebarea 2: cum si cand mi se adauga anii lucrati acum la pensie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:04, 19 Noiembrie 2011
Se spune... Cu o moarte toti suntem datori.....Iar cineva spunea acum aproape un an "Se incearca acreditarea ideii ca statul, guvernul, este responsabil pentru fiecare cetatean. Nu-i adevarat. (...) Statul nu mai are resursele comunismului".#-o Va trebui sa continuam sa explicam oamenilor ca niciodata statul nu va reusi sa se ingrijeasca de fiecare cetatean a spus Basescu."
[ link extern ]
In concluzie, ca un cetatean ascultator si resonsabil, voi pune in aplicare indemnul presedintelui de a fi responsabila fata de mine insumi si fata de familia mea.... Eu nu ma am decat pe mine si pe copii mei, nu am nimic din ceea ce statul ar fi trebuit sa-mi dea....si daca el nu mi-a dat eu de ce sa-i mai dau? Voi fi un samaritean, asa cum am fost si pana acum, cu semenii mei, nu cu statul - care sta.
Sanatate si numai bine!
Si am ajuns pe langa subiectul topicului...scuze!!
gedmiri a scris:
intrebarea 2: cum si cand mi se adauga anii lucrati acum la pensie?

Daca scriati categoria de pensie de care beneficiati in prezent va raspundeam exact.

Uitati-va pe ultima decizie de recalculare a pensiei. Daca scrie "pensie pentru limita de varsta", puteti solicita oricand recalcularea drepturilor de pensie (temei legal - art. 107, alin. 4 din Legea nr. 263/2010).
pe prima decizie scrie pensie de serviciu,iar pe ultima decizie scrie pensie pentru limita de varsta!multumesc pentru raspuns!
gedmiri a scris:
pe prima decizie scrie pensie de serviciu,iar pe ultima decizie scrie pensie pentru limita de varsta!

Perfect! Depuneti cererea si actele cat mai repede, am inteles ca cei de la casele de pensii sectoriale lucreaza mult mai incet decat cei de la casele teritoriale de pensii.

Amanunte suplimentare puteti afla accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie cass pentru pensionari cu pensie impozabila din cedarea folosintei bunurilor skynetmhmh skynetmhmh Legea nu specifica sau specifica confuz...deci un pensionar care plateste deja CASS la pensie mai trebuie sa plateasca contributia CASS pentru veniturile din ... (vezi toată discuția)
Legea 95/ 2006 o mare teapa pentru foarte multi romani ochi_albastri10 ochi_albastri10 in baza legii 95/ 2006care este statutul colaboratorilor unei societati de asigurare ce nu are realizari echivalente salariului minim pe economie, cat are de ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate platita ptr.activitate independenta vlad.aurelia vlad.aurelia Am si eu o nelamurire.In anul 2008 ,pe linga contractul de munca pe care-l aveam m-am ocupat si cu asigurari, fiind broker la o firma.Normal, m-am inregistrat ... (vezi toată discuția)