Buna dimineata!
Am o nelamurire pe care v-as ruga frumos sa o clarficati dv.Am un baiat de 18 ani, elev clasa a 12-a.Pe perioada verii ni i s-a acordat alocatia de stat pentru copii (acea fabuloasa suma de 42 lei/luna), deoarece nu se stia daca mai urmeaza clasa a 12-a sau nu.Mi s-a spus ca se va acorda retroactiv in luna octombrie, dupa inceperea anului scolar.Dupa inceperea anului scolar, dupa completarea cererilor de acordare a a locatiei la liceu, am asteptat alocatia.Dar iata ca s-a terminat luna octombrie si nu am primit nimic.Nici un copil nu a primit, nu numai baiatul meu.
Asa suma mica cum este, dar retroactiv insemna 120 lei.Ceea pentru multi inseamna pachet la scoala si bani de transport.Ca sa nu mai pomenesc de manualele pe care trebuie sa le cumparam in acest sistem de invatamant "gratuit"
Ce imi puteti spune vis-a-vis de aceasta situatie?
Multumesc!
Alocatia de stat se acorda tuturor copiilor cu varsta pana la 18 ani. Pot beneficia de alocatie si adolescentii cu varsta de 18 ani care sunt inca inscrisi intr-o forma de invatamant de stat pana la finalizarea studiilor liceale. Pentru aceasta, elevii trebuie sa depuna la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, o adeverinta de elev, eliberata de unitatea de invatamant, in care isi desfasoara activitatea.
Conform legii nr. 61/1993, republicata in 10 decembrie 2008, suma alocatiei este 42 de lei, suma ce se majoreaza anual printr-o hotarare de guvern.
Mergeti la Agentia Judeteana si cereti lamuriri .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alocatie de stat
biamaria
Buna ziua!
Sunt mamica unui baiat care este in clasa a XI a si in martie implineste 18 ani.Din aprilie mai primeste alocatie de stat pana la terminarea ... (vezi toată discuția)