avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate sa atace procesul verbal de contraventie si sa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate sa atace procesul verbal de contraventie si sa dea examenul auto din nou?

Buna ziua, sotului meu i-a fost suspendat permisul auto pentru incalcarea limitei de viteza. Poate ataca acest proces-verbal?
El mai are posibilitatea sa dea examen auto din nou, dar daca da axamenul se mai poate ataca in acelasi timp si procesul-verbal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:39, 28 Octombrie 2011
poate contesta pv in termen de 15 zile dar nu poate da examenul pina la finalizarea procesului. insa poate circula cu masina in baza eliberarii temporare a permisului in baza unui certificat de grefa.
dar exista si posibilitatea ca in momentul in care primiti sentinta sa stea fara permis mai mult decat ar sta in conditiile in care da examenul din nou.
examenul se poate da si dupa solutionarea litigiului prin respingerea plingerii contraventionale si daca se preda permisul in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat-renuntare plingere sau nu? Alexsis Alexsis Buna ziua.Solicit ajutor in urmatoarea problema pe data de 03.07.2015 am fost oprit de un echipaj radar care mi-a intocmit PV pentru viteza in localitate ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada de circulatie roxana popa roxana popa Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile, pt trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Pentru ca am refuzat sa semnez procesul ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat c0nteazza c0nteazza Hristos a Inviat! În data de 9.04.2017 mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni de zile din cauza depășirii limitei de viteză.Am fost depistat cu 144 Km/h ... (vezi toată discuția)