avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Control efectuat in baza Legii nr. 333/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Control efectuat in baza Legii nr. 333/2003

Politistii care vin sa controloze existenta planului de paza, in baza Legii 333/2003 o societate comerciala, si gasesc la sediul societatii doar portarul, au voie sa intre in sediu? Portarul soietatii poate sa ii restrictioneze accesul pana vine administratorul societatii?
Stiu de existenta art. 60 lit. i din lege care prevede :
refuzul de a asigura accesul reprezentanţilor autorităţilor publice aflaţi în exerciţiul funcţiunii, al personalului poliţiei sau al jandarmeriei, special desemnat pentru exercitarea atribuţiilor legale de control, pentru luarea măsurilor de prevenire în obiectivele păzite sau asistate prin mijloace tehnice antiefracţie şi în organizarea activităţii de gardă de corp

Cu toate acestea fiind vorba de proprietate privata, sa fie anumite restrictii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters185970 , utilizator 01:44, 30 Octombrie 2011
refuzul presupune ca exista persoane autorizate din firma care le putea permite accesul dar au refuzat acest lucru. nu se incadreaza aici lipsa de la sediul firmei a salariatilor respectivi deoarece programul de lucru era incheiat.
Nu cred ca am inteles foarte bine raspunsul tau. Adica poate sau nu portarul sa ii refuze temporar pana vine administratorul? Poate portarul sa fie sanctioant in baza art. 60 lit. i mentionat mai sus?
nu poate fi sanctionat ptr ca nu are dreptul reprezinta firma. iar politia nu poate intra intr-o incinta privata fara acordul proprietarilor/posesorilor in lipsa unui mandat.
portarul nu are decit sa sustina ca din fisa postului sau reiese clar ca nu avea dreptul sa permita accesul unor persoane straine, in afara programului de lucru, fara acordul expres al directorului firmei.
politistii nu aveau decit sa sune pe patron/administrator si sa solicite accesul.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografiatul in scarile de bloc Baltazar_one Baltazar_one Probleme cu cei care vin si controleaza activitatea distribuitorilor de reclame in cutiile postale. Sefii lor vin si fac fotografii cutiilor postale, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o institutie publica are obligatia de a avea portari, ... veronicam veronicam Buna ziua, O institutie publica are obligati de a avea portari, angenti paza, guarding, in perioada programului in care exista flux mare respectiv in ... (vezi toată discuția)
Angajatul a blocat usa si nu permite accesul administratorului bpapiiro2 bpapiiro2 Buna ziua, de curand am fost pus intr-o situatie incredibila. Un angajat a blocat usa de la intrare in societate si refuza sa o deschida cand ... (vezi toată discuția)