In 29.04.2009 am dat in judecata pe D.G. pentru a-mi restitui suma de25000 lei .
In 08.04.2008 i-am imprumutat lui D.G 25000 lei, acesta recunoaste ca i-am dat banii numai ca spune ca mi i-a restituit o parte din bani + mobila si mi-a facut transporturi.
Martora principala C.M. spune ca a fost prezenta cand s-au dat banii si ca de restul banilor mi-a dat mobila in 2008 luna mai. La intrebarile puse de avocat lui D.G. acesta recunoaste ca mobila mi-a dat-o in 2005 ( mult inainte de a-l imprumuta eu) . Crede-ti ca marturia lui C.M. trebuia respinsa de catre judecator? (Avocatul meu nu obiectat acest fapt instantei...).
La recurs avocata 2 depune in cele 15 zile cerere de recurs dar uita sa spuna motivele de recurs iar recursul este declarat nul , facand motivele de recurs dupa 2 luni.
In motivele de recurs aratam ca C.M. a avut o marturie mincinoasa cand a declarat ca mobila mi-a dat-o in 2008, ea fiind prezenta. Gasind intr-un alt proces de partaj a lui D.G. expertiza tehnica facuta de un executor asupra mobilei a gasit mobila in apartamentul lui D.G.
Mai aratam ca C.M. are mutatia din buletin la sediul societatii patronate de D.G. si ca este angajata din 2000 la D.G. nu cum sustine ea in marturie din 2007 pana in 2009.
In alt proces sentinta civila de la tribunalul de partaj a lui D.G. cu sotia sa am fost citat ca martor si am depus doua marturii care l-au dezavantajat pe D.G.
Instanta retine ca potrivit martorilor (eu si martorul sotiei )ambii soti realizau venituri si bunurile se impart in comun. Pentrul motivul ca recursul mi-a fost declarat nul si ca la judecatorie nu a inlaturat martora C.M. fiind mincinoasa pot da statul in judecata?
Sentinta a fost data pe 12.05.2011.
In al doilea proces de punere pe sechestru aratam contractual de imprumut cu suma de 25000 ron , aratam ca D.G. are 22 de sechestre pe societatea in care este administrator si ca are un dosar de sechestru la bancpost pe numele sau si ca acesta nu mai are de unde da banii putand sa vanda apartamentul care este proprietatea lui si a sotiei sale. Instanta respinge cererea de punere pe sechestru spunand ca nu s-a redactat prima hotarare de la judecatorie in primul proces. La tribunal, eu pun cerere de recurs si spun ca nu am gasit-o pe avocata, instanta imi da un nou termen pentru a-mi gasi un alt aparator.
In motivele de recurs punem sentinta de la judecatorie in care mi se da o parte din bani si motivele de recurs ale lui D.G. din primul proces.
Instanta respinge recursul declarandu-l nul deoarece nu a fost facut la timp.
Si arata ca eu i-am dat lui D.G. doar 2500 ron.
Sentinta s-a dat 11.10.2011 , putem da statul in judecata?
Un recurs nul este, esențialmente, vina dvs ( prin mandatarul dvs, avocatul)
Deci nu a fost încălcat nici un drept sau o libertate din cele apărate de Convenția Europeană.
Va multumesc pt raspuns.
Martora principala C.M. minte cand spune ca a fost prezenta cand s-a dat mobila in 2008 si bani tot in 2008 , i-am dat in prezenta ei . D.G. recunoaste ca mobila mi-a dat-o in 2005.
La intrebarile puse de avocat a mintit in marturie C.M.
Nu am fost dezavantajat de judecatoare?
La judecata nu trebuia inlaturata marturia lui C.M.?
Mie mi-a dat judecatoarea jumate din bani, ea nemairecunoscand suma pe care am dat-o totala 25000 ron, de ce a mintit? Ce scop a avut ?
Va rog raspundeti daca pot da statul in judecata pt asta, deoarece m-a dezavantajat.
Tot repetați cum că martora principala C.M. minte, minte, minte...Aceasta este opinia dvs.
Dvs. aveați, însă, dreptul recunoscut de procedura civilă să dezvoltați o apărare în recurs, pe calea motivării acestuia, în care să vă expuneți punctele de vedere, argumentându-le temeinic. Nu ați făcut-o în termen.
Pe de altă parte, CEDO nu se opune termenelor de decădere, iar nemotivarea recursului, termen de decădere, atrage nulitatea sa. Nu există, deci, nici un dezavantaj pentru dvs.
Astfel, nu mai insistați să argumentați cât de injustă este hotărârea de la fond, deoarece aveați posibilitatea de a o combate.
Martori mincinosi
NAARGHYTA
In caz ca tu esti sigur ca martorii mint, dar judecatorul nu banuieste acest lucru si nici nu iti permite sa intervii in timpul procesului, pt a-i arata ... (vezi toată discuția)