avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie Copil - Apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie Copil - Apel

Buna ziua,

as dori sa stiu si eu cum se poate castiga la primu proces un copil de 1 an si 7 luni de catre tata, avand dovezi mai mult decat suficiente cum ca mama nu este parinte moral, iar la recurs...mama...sa-si cladeasca cazul numai pe minciuni si declaratii false si sa il castige?

Recursul este executor? sau ramane la latitudinea judecatorului?

Cat dureaza un "apel"? Ce sanse de castig mai are tatal la "apel", si in ce consta acest ultim proces (daca nu ma insel)?

Va multumesc...
invers apel si apoi recurs....... apelul nu este executor....de ce nu s-a dovedit ca mama a adus dovezi false a mintit etc.....?
pai cum se pot aduce dovezi la declaratii de genul "este alcoolic, jucator de noroc, violent" ? mama si bunica copilului am mintit cu nerusinare...si se pare ca functioneaza. din ce stiam eu....cam tot procesul consta in procesul civil...dar se pare ca nu a fost luat in considerare.

deci sa inteleg ca al treilea proces (recursul) este singurul executor?
In Romania , practica instantelor este sa incredinteze mamei copilul. Foarte rar tatalui .De aceea , daca spuneti ca mama nu este un parinte moral , ar trebui sa apelati la Autoritatea tutelara pentru a face o ancheta in acest caz , aratand pe ce va sustineti afirmatiile.Ei v-ar putea ajuta. In ceea ce priveste procesul , nu va poate spune nimeni cat dureaza , pentru ca toate termenele se stabilesc in functie de cum evolueaza dosarul si ce probe sunt in el. Apropo de probe , daca mama sau soacra mint la proces puteti sa le acuzati de marturie mincinoasa dar totodata , va puteti aduce si dvs .probe in aparare , martori sau inscrisuri. Martorii pot fi vecinii de la domiciliu , colegii de serviciu , familie ,prieteni (eventual comuni cu sotia) cu care va petreceti timpul liber. Aveti un avocat care v-a asistat pana acum?
La cum suna intrebarea, nu ar parea ca ar avea avocat...apel..recurs.. In fine, nu numai in Romania castiga greu tatal....Ca sa castige tatal trebuie sa aduca dovezi covarsitoare impotriva mamei. In ce priveste marturia mincinoasa, puteti chema pe oricine care sa sustina contrariul(dar sa nu faca marturie mincinoasa), si tot la fel ca sa va sustina in ceea ce afirmati ca mama ar fi imorala... Nu cred ca au fost clare probele administrate de dumneavoastra sau nu ati stiut cum sa le administrati...sau avocatul dumneavoastra...
Si eu am trecut prin asta. NU te ajuta cu nimic Autoritatea Tutelara. Dimpotriva. Te sfatuiesc sa mergi la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si sa vorbesti cu ei. Daca nu stii cum sa dai de ei, intra pe www.taticisicopii.ro, am postat acolo mai multe informatii si poate te ajuta cu ceva. Iti tin pumnii. Ia-ti un avocat foarte bun, ca sa ai o sansa, altfel cheltui bani si timp inutil, in Romania copilul merge la mama INDIFERENT cum e ea.

Alte discuții în legătură

Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)
Pot deschide dosar penal? e valabila executarea je_ramy je_ramy Buna ziua, am o problema urgenta si va rog din suflet daca ma puteti ajuta! In dosarul de divort tatal meu a declarat ca in ultimele 12 luni nu a avut nici ... (vezi toată discuția)
Avocat si martor mincinos cotoilauraligia cotoilauraligia Bună ziua, am să relatez cât mai pe scurt posibil ce mi se întâmplă. Sunt moștenitoarea nudei proprietăți al unui imobil.Bunica are drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)