buna ziua,
as dori sa aflu daca, poate intra tatal copilului nou nascut in ccc daca acesta nu este casatorit cu mama copilului, si, care sunt pasi de urmat si institutiile la care trebuie sa se adreseze tatal noului copil pentru obtinerea tuturor drepturilor, si, care sunt drepturile noului nascut si ale parintilor. Mentionez ca mama copilului este in pensie de invaliditate si tatal a lucrat in continuu in ultimii 3 ani pana pe data de 20.10.2011 cand a fost disponibilizat prin art 65, alin.1 din codul muncii (somaj). Copilul ar trebui sa se nasca in 10-14 noiembrie 2011.
va multumesc pentru raspunsuri
1. Daca pe certificatul de nastere a copilului este trecut ca tata acesta poate beneficia de CCC pana la 2 ani daca indeplineste conditiile cerute de OUG 111/2010.
2. Tatal copilului poate beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12luni anterioare nasterii copilului a obtinut venituri din salarii sau a avut perioade asimilate (cum ar fi somajul indemnizat).
3. Mama, fiind pensionara de invaliditate, nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) asa ca tatal poate beneficia de CCC incepand cu data nasterii copilului.
4. Tatal face o cerere catre Agentia de Somaj prin care solicita CCC iar actele le depune la Primarie.
5. CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa ce se termina CCC.
6. In acelasi timp cu indemnizatia pentru CCC tatal va primi si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana ce acesta va implini varsta de 2 ani.
7. Tatal sa mearga la Primarie sa ia formularele tip de completat si lista cu actele necesare.
Concediul prenatal
dan81
BUNA SEARA .AM O PENSIE DE HANDICAP GRAD 3 CU 33 LEI PE LUNA .AM SOTIA CARE TREBUIE SA NASCA ,
.POT BENEFICIA DE CONCEDIU DEMATERNITATE.? AM TOATE ASIGURARILE ... (vezi toată discuția)