Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pt un CAR. Trebuie sa fac evidenta contabila la un CAR nou infiintat, stiu ca membrii vor depune cotizatii si vor lua imprumut, dar nu stiu:
-ce acte normative sa citesc;
- care este fiscalitatea acestui domeniu;
- care sunt inregistrarile contabile pt aceste operatiuni;
-ce declaratii se depun, in afara de declaratia 112, am inteles ca se depune bilant;
-veniturile vor fi din dobanzi, acestea se impoziteaza cu 16%?
Va multumesc foarte mult pt. ajutor. O seara buna!
Contabilitatea se tine conform OMEF 1969/2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial
Din cate stiu, trebuie sa va afiliati la UNCAR prin Uniunea Judeteana a CAR-urilor, ei va dau toate indicatiile, formularele, etc. contra unei contributii anuale.
Se depune D112 si declaratiile referitoare la salarii, nu stiu ce numar mai au.
Din indemnizatiile comitetului CAR se retin toate contributiile ca la salarii. CAR plateste ca orice firma CAS, CASS, FNUASS, somaj, FAMBP.
Trebuie sa depuneti la Finante declaratia prin care stabiliti ca sunteti platitor de CAS, CASS,etc. Nu sunteti platitor de TVA.
Luni pot sa va indic mai exact care este legislatia aferenta CAR.
Casele de Ajutor Reciproc sunt organizatii non-profit, prin statut excedentul la sfirsitul anului se distribuie inapoi la membrii (La fondul social). Veniturile NU sunt impozitate !
Impozitare venituri
gabinemo
Buna ziua. O asociatie non-profit, cu activitate economica (Lupta impotriva incendiilor si prevenirea acestora) a realizat in anul 2015 un venit de 2600 lei. ... (vezi toată discuția)